Antena 3 CNN Externe Care a fost PREŢUL pe care Edward Snowden l-a plătit pentru a rămâne în RUSIA. Doi dintre cei mai buni SPIONI dezvăluie secretul

Care a fost PREŢUL pe care Edward Snowden l-a plătit pentru a rămâne în RUSIA. Doi dintre cei mai buni SPIONI dezvăluie secretul

Care a fost PREŢUL pe care Edward Snowden l-a plătit pentru a rămâne în RUSIA. Doi dintre cei mai buni SPIONI dezvăluie secretul
de O.P.    |    28 Mai 2014   •   10:33

A fost o mare lovitură pentru SUA plecarea lui Edward Snowden de la NSA. Dezvăluirea tehnicilor folosite de Agenţia Naţională de Securitate a generat un imens scandal la nivel planetar.

Doi spioni renumiţi din timpul Războiului Rece - unul american şi unul rus - au vorbit despre relaţia dintre Edward Snowden şi Rusia. Jack Devine, fost director al CIA şi fostul KGB-ist Olig Kalugin cred că tânărul de 30 de ani nu a fost un spion al Rusiei de la început, dar cu siguranţă este unul acum.

"Ar fi extrem de neobişnuit dacă i s-ar permite să stea pe teritoriul ţării ca un oaspete. Nu a fost un spion controlat de Rusia de la început, dar acum cu siguranţă este unul", a declarat Devine.

"În aceste zile, de freamăt pe scena politică şi geostrategică, Rusia este foarte mulţumită cu ceea ce primeşte de la Snowden, iar informaţiile sunt mai mult decât preţioase. În aceste momente cred că tânărul american lucrează la ceva. Pune ceva la cale, nu trece prin viaţă şi se bucură de frumuseţile locului", consideră Kalugin.

Vă reamintim că Snowden, în momentul în care a plecat de la NSA a luat cu el 1,7 milioane de documente, 200.000 dintre acestea fiind date jurnalistului Glenn Greenwald.

La sfatul lui Julien Assange, Snowden a plecat către Moscova.


×
Subiecte în articol: Edward Snowden NSA
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close