Antena 3 CNN Externe O persoană din Florida a câștigat la Loto 1,6 miliarde de dolari, al doilea cel mai mare premiu din SUA

O persoană din Florida a câștigat la Loto 1,6 miliarde de dolari, al doilea cel mai mare premiu din SUA

A fost câștigat al doilea premiu ca importanţă din istoria loteriilor din Statelor Unite, în valoare de 1,6 miliarde de dolari.

O persoană din Florida a câștigat la Loto 1,6 miliarde de dolari, al doilea cel mai mare premiu din SUA
Sursa foto: pexels.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    28 Sep 2023   •   21:18

Jackpotul licitaţiei Mega Millions a fost câştigat luni, la şapte săptămâni după extragerea din 8 august, a precizat Florida Lottery într-un comunicat. 

Reprezentanţii Mega Millions au spus că jackpotul de 1,602 miliarde de dolari este cel mai mare câştig din istoria acestei licitaţii, depăşind precedentul său record de 1,537 miliarde de dolari, care a fost stabilit în statul Carolina de Sud în 2018.

Recordul absolut obţinut la o loterie americană îi aparţine companiei rivale Powerball, cu un jackpot de 2,04 miliarde de dolari câştigat cu un bilet vândut în California în noiembrie 2022, potrivit site-ului organizatorilor.

Citește și: Povestea câstigătorului unui premiu uriaş la Loto care a murit după o serie de abateri grave

Conform Agerpres, câştigătorul din Florida al jackpotului pus în joc de Mega Millions va putea să aleagă între a primi întreaga sumă - ce îi va fi achitată în plăţi anuale întinse pe durata a 30 de ani - sau să accepte suma de 794,2 milioane de dolari, care îi va fi plătită pe loc, în numerar. 

Conform legilor din Florida, câştigătorii la loterie care obţin premii de peste 250.000 de dolari nu trebuie să îşi dezvăluie identitatea în mod public decât după 90 de zile după ce şi-au revendicat premiul.

 

×
Subiecte în articol: castig la loterie
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close