Antena 3 CNN Externe Cât de adânc au băgat mâna în buzunare americanii pentru DOI bărbaţi. La mijloc este viitorul ţării

Cât de adânc au băgat mâna în buzunare americanii pentru DOI bărbaţi. La mijloc este viitorul ţării

Cât de adânc au băgat mâna în buzunare americanii pentru DOI bărbaţi. La mijloc este viitorul ţării
de O.P.    |    16 Oct 2012   •   11:29

Candidatul republican la Casa Albă Mitt Romney a anunţat luni că a colectat 170 de milioane de dolari în septembrie, o sumă record în cadrul campaniei sale, dar mai mică decât cele 181 de milioane colectate de către Barack Obama în aceeaşi perioadă.

Romney şi Partidul Republican dispun în prezent de o rezervă de 191 de milioane de dolari, potrivit unui comunicat emis de echipa sa de campanie, bani care vor fi utilizaţi pentru achiziţionarea de timpi de antenă până la alegerile de la 6 noiembrie. Septembrie marchează o creştere cu jumătate a încasărilor taberei lui Romney, în comparaţie cu august (111 milioane de euro), o evoluţie normală odată cu apropierea datei alegerilor.

Un sfert din suma colectată (43 de milioane de dolari) provin din donaţii în valoare de până în 250 de dolari. Aproximativ 1,8 milioane de persoane au făcut donaţii de acest tip campaniei lui Obama (98% dintre contribuţii sunt în valoare de mai puţin de 250 de dolari), în timp ce Mitt Romney a primit doar un sfert din donaţii în valoare de până în 250 de dolari.

Acest lucru demonstrează supremaţia democraţilor în privinţa donatorilor modeşti şi succesul republicanilor în rândul contributorilor conservatori bogaţi. Romney a participat în septembrie la 23 de serate şi a colectat fonduri private, atrăgând criticile unora din tabăra sa, care reclamă mai multe reuniuni publice.

Obama a organizat în aceeaşi perioadă 13 evenimente de acest fel. Donaţiile oferite în vederea asistării la aceste evenimente ating, în general, suma de câteva mii de dolari pentru o recepţie şi până la 50.000 de dolari pentru o recepţie ca cea organizată la Washington pe 27 seprembrie, la Hotelul Renaissance, la care a fost prezent directorul-preşedinte general al grupului hotelier Marriott, Bill Marriott, la care suma strânsă de la invitaţi a fost de cinci milioane de dolari.

În cadrul uneia dintre aceste reuniuni, în mai, în Florida, Romney a vorbit despre cei 47% dintre americani care nu plătesc impozite şi care au o mentalitate de "victime", în timp ce era filmat cu o cameră ascunsă.




×
Subiecte în articol: Alegeri SUA
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close