Antena 3 CNN Externe Cazul unei fete care transpiră picături de sânge, studiat de specialiști. Ce teorie au medicii

Cazul unei fete care transpiră picături de sânge, studiat de specialiști. Ce teorie au medicii

Cazul unei fete care transpiră picături de sânge, studiat de specialiști. Ce teorie au medicii
Sursa foto: foto: Pixabay.com
24 Oct 2017   •   12:30

Medicii italieni au publicat în revista Canadian Medical Association Journal (CMAJ) straniul caz al unei paciente, în vârstă de 21 de ani, care transpiră cu sânge prin porii feţei şi ai mâinilor, relatează EFE.

Medicii Roberto Maglie şi Marzia Caproni au descris într-un articol al revistei canadiene cazul acestei tinere care de trei ani transpiră cu sânge prin aceste părţi ale corpului fără să sufere vreo leziune.

Potrivit lor, este vorba de hemoragii care se produc fără niciun fel de motiv şi care intervin când pacienta doarme, sau în timpul practicării de exerciţii fizice.

Hemoragiile durează între 1 şi 5 minute, au explicat experţii.

Episoadele de transpiraţie cu picături de sânge au făcut ca tânăra să se "izoleze social" şi să dezvolte simptome "depresive şi de panică". Deşi au fost tratate aceste probleme de anxietate cu medicamente, hemoragiile au continuat.

Medicii au diagnosticat-o pe tânără cu o boală rară denumită hematohidroză, ce constă în "eliminarea spontană de transpiraţie sanguină prin pielea intactă". Totuşi, experţii nu cunosc cauzele acestei hematohidroze, deşi ar putea avea la bază boli sistemice, sau tulburări psihomatice.

Potrivit istoriei medicale, o posibilă explicaţie a transpiraţiei cu sânge este afectarea reţelei de vase foarte mici (capilare) aflate împrejurul glandelor sudoripare. Atunci când acestea se dilată din cauza anxietăţii, ele se pot rupe, iar sângele poate ajunge în glandele sudoripare.

Tinerei i-a fost administrat propanolol, un medicamente folosit în tratarea hipertensiunii, care a redus, dar nu a eliminat, hemoragiile prin porii pielii.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: poveste virala
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close