Antena 3 CNN Externe Ce face Barack Obama cu 12 zile înainte de alegerile prezidenţiale. "Faceţi şi voi ca mine"

Ce face Barack Obama cu 12 zile înainte de alegerile prezidenţiale. "Faceţi şi voi ca mine"

Ce face Barack Obama cu 12 zile înainte de alegerile prezidenţiale. "Faceţi şi voi ca mine"
de O.P.    |    16 Oct 2012   •   06:16
Preşedintele american în exerciţiu Barack Obama va vota cu 12 zile înaintea alegerilor prezidenţiale în fostul său fief din Chicago, aşa cum permite legea statului Illinois (nord), a anunţat acesta luni pe contul său de Twitter, relatează AFP.

"Voi vota în avans (...) la 25 octombrie. Dacă statul vostru organizează un scrutin anticipat, faceţi ca mine", scrie Obama pe contul său oficial @BarackObama, semnând cu iniţialele sale, ceea ce înseamnă că el însuşi a redactat mesajul.
Comitetul de campanie al lui Obama a confirmat ulterior că va merge în persoană să voteze la Chicago, fieful său politic înainte de a accede la preşedinţie şi unde s-a instalat nucleul echipei sale care lucrează pentru realegerea sa la 6 noiembrie.

 Cu câteva minute înainte, Prima Doamnă a Statelor Unite, Michelle Obama, a anunţat, tot pe Twitter, că ea a votat prin corespondenţă, incitându-şi compatrioţii să facă la fel.

Comitetul de campanie democrat a afirmat că "preşedintele şi Prima Doamnă efectuează un demers istoric de a vota anticipat, (respectiv) personal şi prin corespondenţă, pentru a sublinia partea uşoară, practică şi importanţa de a vota".

Mobilizarea alegătorilor, în special a minorităţilor, a constituit unul dintre factorii decisivi pentru victoria lui Obama în 2008. Potrivit directorului de campanie al lui Obama, Jim Messina, democratul deţine un avantaj solid în faţa adversarului său republican Mitt Romney în rândul voturilor deja exprimate.

La sfârşitul săptămânii trecute, alegătorii din 42 de state vor putea vota deja prin corespondenţă, nouă dintre ele deschizând votul prin prezenţa în biroul de vot.

Această practică s-a dezvoltat pentru a evita o lungă coadă de aşteptare în faţa birourilor de vot la 6 noiembrie sau ca alegătorii să îşi ia o zi liberă în ziua scrutinului, care pică într-o marţi.






×
Subiecte în articol: Alegeri SUA Alegeri SUA
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close