Antena 3 CNN Externe Ce rol a avut atacul de la 11 septembrie? Înregistrare infiorătoare cu doi dintre autorii atentatului

Ce rol a avut atacul de la 11 septembrie? Înregistrare infiorătoare cu doi dintre autorii atentatului

Ce rol a avut atacul de la 11 septembrie? Înregistrare infiorătoare cu doi dintre autorii atentatului
Sursa foto: Foto: nyc-architecture.com
13 Sep 2012   •   16:38

Al-Qaida a difuzat joi pe Internet o înregistrare video postumă cu doi dintre autorii atentatelor din 11 septembrie, care afirmă că au condus acţiunea în cadrul războiului de alungare a forţelor americane din Peninsula Arabă, arată centrul de supraveghere a site-urilor islamiste SITE, relatează AFP.
   
Salim al-Hazmi şi Khaled al-Mihdar, doi dintre cei 19 piraţi ai aerului care au deturnat patru avioane pe 11 septembrie, apar pentru prima dată şi citesc testamentul lor în această înregistrare video produsă de către As-Sahab, aripa mediatică a Al-Qaida.
   
Mihdar, în ţinută militară, cu un turban alb pe cap şi având alături o mitralieră, afirmă că citeşte testamentul pe 21 Safar anul 1422 după Hegira, mai exact 26 aprilie 2001. Sauditul sosise în Statele Unite în ianuarie 2000.


"Liderii arabi (...) au mers departe în trădarea naţiunii lor şi au permis americanilor creştini să pună piciorul în leagănul celor două locuri sfinte" islamului, Mecca şi Medina, afirmă el.
   
Hazmi, de asemenea saudit, care apare purtând o tunică maro şi un turban alb, afirmă că acţiunea sa se înscrie "în cadrul jihadului împotriva Statelor Unite şi celor care le susţin".
   
"Moscheea Al-Alqsa (la Ierusalim) este profanată (...) şi Peninsula Arabă este plină de trupe americane şi britanice care-l combat pe Allah", afirmă el.
   
El asigură că acţiunea sa are drept ţel "să redea demnitatea musulmanilor şi să alunge din Peninsula Arabă" trupele occidentale.
   
Aproximativ 3.000 de persoane au murit la New York, Washington şi Shanksville, în Pennsylvania, în atentatele din 11 septembrie comise de Al-Qaida. Cincisprezece dintre cei 19 autori ai atentatelor erau saudiţi.

×
Subiecte în articol: al-Qaida 11 septembrie
Parteneri
Cod galben de ploi, ninsoare şi vânt. Se strică vremea în toată ţara
x close