Antena 3 CNN Externe Cecilia Sarkozy. Cine este prima doamnă a Franţei

Cecilia Sarkozy. Cine este prima doamnă a Franţei

Cecilia Sarkozy. Cine este prima doamnă a Franţei
07 Mai 2007   •   17:51

După clasica Bernadette Chirac, Franţa are o nouă primă doamnă. Educată, stilată, cu decizii personale care au făcut recent subiect de primă pagină, Cecilia Sarkozy a fost puternic implicată în campania electorală a soţului său. Dacă viitorul preşedinte provine din emigranţi maghiari, familia Ceciliei Sarkozy are rădăcini româneşti, spaniole şi ruseşti.

Cecilia Sarkozy ? o primă doamnă nestatornică
Influent consilier al soţului ei, Cecilia Sarkozy - un fost manechin în vârstă de 49 de ani - a devenit prima-doamnă a Franţei într-un moment nepotrivit pentru cuplu. Viaţa privată a celor doi a devenit extrem de expusă, după ce Cecilia şi-a părăsit soţul, în favoarea unui specialist în publicitate pe care l-a urmat în Statele Unite. Deşi ieşirea din cuplu a fost de scurtă durată, Sarkozy nu a putut evita întrebările incomode ale presei.

Soţie ? şefă de cabinet
Cecilia Sarkozy a fost întotdeauna foarte implicată în cariera lui Nicolas Sarkozy, cel de-al doilea soţ al său, cu care s-a căsătorit în 1996, după ce a divorţat de un prezentator de televiziune. Ea a motivat colaborarea cu soţul său ca fiind o alegere de viaţă, în condiţiile în care ?politica este atât de violentă, încât este mai bine în doi?. În campania prezidenţială, Cecilia Sarkozy - şefa de cabinet a soţului său - a rămas în culise şi nu a asistat la marile mitinguri organizate.

Discreţia a alimentat noi zvonuri legate de relaţia dintre cei doi soţi şi rolul jucat de ea. Viitorul preşedinte a anunţat că, în cazul în care va fi ales, soţia sa va juca ?un rol?, dar în niciun caz unul oficial. Sarkozy a precizat că va spune după alegeri care este rolul pe care îl rezervă partenerei sale de viaţă.

Antena 3

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close