Antena 3 CNN Externe Cehia. 100 de români exploataţi ca sclavi

Cehia. 100 de români exploataţi ca sclavi

Cehia. 100 de români exploataţi ca sclavi
05 Mai 2007   •   11:34

Atraşi de mirajul muncii în străinătate, mulţi români ajung sclavi. Aproape 100 de oameni din Bacău au muncit din greu aproape pe gratis în Cehia. Au fost păcăliţi că vor câştiga de zece ori salariul din România. Abia după ce o parte dintre ei au evadat şi s-au dus la poliţie, cel care i-a vândut a fost arestat.

Nebunia a început acum câteva luni. Pe toţi stâlpii din comunele limitrofe Bacăului au apărut afişe care promiteau slujbe minunate. O sută de oameni au strâns fiecare câte 1.000 RON şi s-au prezentat la graniţă. Au fost preluaţi de Florentin Busuioc. Bucuria n-a ţinut mult. Odată trecută graniţa au fost cumpăraţi de nişte ucrainieni şi duşi într-un lagăr de muncă. Aici a început coşmarul.

Minunatele slujbe erau de fapt cele refuzate de localnici. Munceau zi lumină şi primeau 7 euro pe săptămână. De 150 de ori mai puţin decât li s-a propus. Rudele oamenilor au fost şocate când au aflat ce s-a întâmplat. Când s-au dezmeticit, oamenii s-au dus la poliţie. Cel care i-a păcălit, Florentin Busuioc, a fost prins în flagrant în timp ce ducea alte persoane spre Cehia.

Antena 3

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close