Antena 3 CNN Externe Cel mai bătrân animal în viaţă - o ţestoasă de 176 de ani

Cel mai bătrân animal în viaţă - o ţestoasă de 176 de ani

Cel mai bătrân animal în viaţă - o ţestoasă de 176 de ani
04 Dec 2008   •   13:16

Cel mai în vârstă animal din lume a fost descoperit după ce a apărut o fotografie de la 1900. Deşi fotografia nu spune mare lucru- un prizonier şi gardianul său, aceasta este dovada longevităţii pentru ţestoasa ce apare împreună cu ei.
Broasca Jonathan se presupune că are 176 de ani, şi avea circa 70 de ani în momentul în care a fost făcută fotografia.
Aceasta a fost făcută pe insula St Helen, unde Jonathan trăieşte şi acum cu alte cinci din aceeasi specie - David, Speedy, Emma, Fredricka şi Myrtle.
Deţinătoarea anterioară a recodului pentru cel mai longeviv animal se presupunea a fi Harriet, o broască ţestoasă gigant din Galapagos, care a murit în 2005 la vârsta de 175 de ani. În pofida vârstei înaintate, localnicii spun că este încă plină de energie şi se împerechează regulat cu cele trei femele mai tinere.
Un purtător de cuvânt al biroului de turism al insulei arăta că ţestoasa trăieşte pe o plantaţie a guvernului şi este deţinută de acesta. ?Jonathan este singurul supravieţuitor dintre cele trei broaşte ţestoase aduse pe insulă în 1882. Era deja matur când a sosit şi avea cel puţin 50 de ani. Aşadar vârsta sa minimă este 176 ani, fiind cel mai bătrân locuitor al insulei, dar şi cea mai în vârstă ţestoasă în viaţă din lume?.
Vârsta şi existenţa ţestoasei au fost aproximate după ce s-a descoprit o fotografie de la 1900. După investigaţii s-a stabilit că broasca ţestoasă ce apare în acea fotografie este chiar Jonathan.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: broasca testoasa
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close