Antena 3 CNN Externe Cel mai căutat om de pe Planetă poate arunca două PUTERI MONDIALE în război. Reacţia DURĂ pe care a avut-o Rusia

Cel mai căutat om de pe Planetă poate arunca două PUTERI MONDIALE în război. Reacţia DURĂ pe care a avut-o Rusia

Cel mai căutat om de pe Planetă poate arunca două PUTERI MONDIALE în război. Reacţia DURĂ pe care a avut-o Rusia
de O.P.    |    26 Iun 2013   •   06:37

Cel mai căutat om al planetei a stârnit discuţii aprinse între oficialii americani şi ruşi. Fostul consultant CIA acuzat de spionaj, Edward Snowden, se află în zona de tranzit a unui aeroport din Moscova, a confirmat chiar liderul de la Kremlin.

Putin a adăugat că nu îl va preda pe presupusul spion autorităţilor americane pentru că nu există un acord în acest sens între cele două ţări.

După câteva zile de controverse şi informaţii pe surse, Rusia a confirmat prezenţa pe teritoriul său a celui mai căutat om de pe planetă, fostul consilier CIA Edward Snowden. Vladimir Putin a negat că Snowden ar colabora cu serviciile de informaţii din Rusia, însă a declarat că nu îl va preda autorităţilor americane.

Secretarul american de Stat, John Kerry, a făcut apel la oficialii ruşi să aprobe cererea de extrădare, chiar şi în lipsa acordului menţionat de Putin, din respect pentru relaţiile amiabile dintre cele două ţări.

Cu doar o zi înainte, Kerry a avertizat Rusia şi China că ar putea exista "consecinţe" în cazul Snowden, pentru că au permis deplasarea acestuia, de la Hong Kong spre Moscova.

Se pare că destinaţia finală a lui Snowden ar fi Ecuadorul, unde a cerut deja azil politic. Edward Snowden a fost inculpat, săptămâna trecută, în Statele Unite pentru acte de spionaj şi riscă 30 de ani de închisoare.

Fost administrator de sisteme la Agenţia Naţională americană pentru Securitate, Snowden a dezvăluit pentru presă că NSA spionează calculatoare şi telefoane mobile în întreaga lume.

×
Subiecte în articol: Edward Snowden
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close