Antena 3 CNN Externe Cel mai recent clip electoral al lui Obama a stârnit reacţii vehemente din partea adversarilor

Cel mai recent clip electoral al lui Obama a stârnit reacţii vehemente din partea adversarilor

Cel mai recent clip electoral al lui Obama a stârnit reacţii vehemente din partea adversarilor
Sursa foto: Foto: Mediafax
27 Oct 2012   •   11:59

Un clip electoral care prezintă o actriţă ce invită tinerele americane să îl aleagă pe Barack Obama pentru "prima lor dată" a generat discuţii pe Internet, vineri, şi nemulţumirea adversarilor conservatori ai preşedintelui democrat, relatează AFP.
   
"Prima dată nu trebuie să o faci cu oricine. Trebuie să o faci cu un super tip", afirmă Lena Dunham, o vedetă a serialului de televiziune american Girls, într-o scurtă înregistrare video.
   
Bruneta cu părul scurt, în vârstă de 26 ani, personajul principal şi creatoarea serialului, nu vorbeşte despre sex, ci despre politică, pentru a incita tinerele să meargă să voteze cu candidatul democrat.
   
"Prima dată când am mers să votez a fost incredibil", continuă actriţa, îmbrăcată într-un tricou alb fără mâneci. "Am depăşit o etapă: înainte eram o fată - acum sunt femeie", adaugă ea, evocând apoi alte teme ale campaniei ca războiul din Irak şi egalitatea salarială între bărbaţi şi femei.


   
"Trebuie să o faci cu un tip care a adus acasă trupele din Irak", continuă ea.
   
Tânăra actriţă a inflamat şi reţeaua socială Twitter, afirmând într-un mesaj: "Prima dată pentru mine a fost cu @BarackObama. Vă recomand cu căldură să faceţi acelaşi lucru". Alături de acesta, ea a postat link-ul către înregistrarea video.
   
Vineri seara, clipul electoral fusese urmărit deja pe YouTube de peste 437.000 de persoane.
   
Conservatorii au criticat rapid clipul, bloggerul Ben Shapiro considerându-l pe site-ul Breitbart "de un prost gust incredibil" şi declarându-se împotriva unui clip care compară "faptul de a vota prima dată cu pierderea virginităţii".
   
Moderatorul de radio ultraconservator Rush Limbaugh, a cărui emisiune este difuzată la peste 600 de posturi de radio, a considerat înregistrarea drept "insultătoare pentru femei".
   
"Încă o dată femeile sunt considerate maşini de sex care vor întotdeauna să fie sigure că au pilule şi că pot merge în ziua următoare la plannigul familial, toate acestea finanţate de Obama", a adăugat el.
   
Limbaugh a provocat o polemică în martie, calificând-o drept "femeie de moravuri uşoare" şi "prostituată" pe o studentă care milita în favoarea decontării contraceptivelor.

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close