Antena 3 Externe Cele mai GRAVE atentate TERORISTE din istoria recentă a SUA. Mii de oameni şi-au pierdut viaţa

Cele mai GRAVE atentate TERORISTE din istoria recentă a SUA. Mii de oameni şi-au pierdut viaţa

de O.P.    |    16 Apr 2013   •   08:46
Cele mai GRAVE atentate TERORISTE din istoria recentă a SUA. Mii de oameni şi-au pierdut viaţa

Ornizaţiile teroriste au dovedit că pot fenta chiar şi cele mai dure măsuri de securitate. În ultimii ani au avut loc mai multe atentate teroriste care s-au soldat cu mii de morţi.

- 11 septembrie 2001: Două avioane de linie, deturnate de membri ai Al-Qaida, intră în turnurile World Trade Center din New York, determinând prăbuşirea acestora. Un al treilea avion intră în Pentagon, la Washington, iar un al patrulea se prăbuşeşte în Pennsylvania. Aceste atentate, soldate cu aproximativ 3.000 de morţi sunt cele mai sângeroase din istorie.
  
- 27 iulie 1996: Un atentat cu bombă în Centennial Olympic Park din Atlanta (Georgia) în timpul Jocurilor Olimpice provoacă moartea a două persoane şi rănirea altor 112.
 
  - 9 octombrie 1995: Un tren care se deplasează pe ruta Miami-Los Angeles deraiază în Arizona după un atentat revendicat de o grupare necunoscută, "Fiii Gestapo-ului". Atentatul provoacă moartea unei persoane şi rănirea altor peste 80 şi este legat probabil, potrivit anchetatorilor, de drama din Waco (80 de morţi în aprilie1993, când poliţia a dat asaltul împotriva unei ferme din Waco, în Texas, administrată de secta Davidienilor).
 
  - 19 aprilie 1995: Un atentat cu maşină-capcană împotriva unei clădiri federale din Oklahoma City (sud-vest) provoacă moartea a 168 de persoane şi rănirea altor peste 500. Timothy McVeigh, simpatizant al miliţiilor şi grupărilor ostile administraţiei federale, a fost declarat vinovat de acest atac. Condamnat la moatea în iunie 1997, el a fost executat la 11 iunie 2001.
  
- 26 februarie 1993
: Un atentat împotriva unuia dintre turnurile gemene ale World Trade Center din New York provoacă moartea a şase persoane şi rănirea altor aproximativ 1.000. Bomba era ascunsă într-o parcare subterană. Patru islamişti fundamentalişti sunt condamnaţi în mai 1994 în total la 240 de ani de închisoare pentru acest atentat care a fost ulterior imputat mişcării islamiste egiptene a şeicului orb Omar Abdel Rahman, care va fi condamnat la închisoare pe viaţă în 1996 de justiţia americană.
  
- 16 mai 1981: O explozie în toaletele terminalului Pan Am de pe aeroportul Kennedy din New York provoacă moartea unei persoane. Atacul este revendicat de gruparea "Rezistenţa armată portoricană".
  
- 29 decembrie 1975: Atentat cu bombă în zona de bagaje a aeroportului La Guardia din New York, soldat cu 11 morţi şi 75 de răniţi.
  
- 24 ianuarie 1975: O explozie produsă într-o tavernă din New York provoacă moartea a patru persoane. Acesta este unul dintre cele 49 de atentate atribuite în perioada 1974-1977 grupării naţionaliste Forţele armate de eliberare naţională portoricană (FALN).
  
- 24 august 1970: Un cercetător al academiei forţelor terestre din Madison (Wisconsin) este ucis de o bombă amplasată de militanţi care pretind că sunt pacifişti.
  
În plus, la 16 septembrie 1920, o bombă a explodat în cartierul Wall Street din New York, provocând moartea a 40 de persoane şi rănind alte câteva sute. Atentatul a fost atribuit de poliţie anarhiştilor.×

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close