Antena 3 CNN Externe Centrul Statelor Unite, lovit sâmbătă noapte de furtuni şi tornade puternice

Centrul Statelor Unite, lovit sâmbătă noapte de furtuni şi tornade puternice

Centrul Statelor Unite, lovit sâmbătă noapte de furtuni şi tornade puternice
Sursa foto: Foto: panoramio.com
15 Apr 2012   •   13:29


Locuitorii statelor Oklahoma, Kansas, Nebraska şi Iowa, din centrul SUA, au avut parte în noaptea de sâmbătă spre duminică de o serie de tornade şi furtuni violente, informează EFE, sursă preluată de Agerpres.

Cinci persoane au murit în statul Oklahoma şi au fost înregistrate pagube la mai multe clădiri. De asemenea, sute de persoane au suferit răni uşoare, iar spitalul din oraşul Creston (Iowa) şi aeroportul din Wichita (Kansas) au fost avariate.

Centrul Federal de Predicţie a Furtunilor a emis o alertă de "risc crescut" pentru statele Oklahoma, Kansas, Nebraska şi Iowa, care au în total o populaţie de cinci milioane de oameni.

Anul trecut în luna aprilie, în urma unor furtuni de proporţii înregistrate în sudul şi estul SUA, au murit aproape 350 de persoane în numai o săptămână. Localităţi întregi au fost spulberate în cel mai mare dezastru natural de la uraganul Katrina, din 2005 încoace. Nouă state federale, printre care şi Alabama, au decretat stare de urgenţă. Aproape un milion de oameni au rămas fără curent electric. Preşedintele Barack Obama a trimis ajutor federal de urgenţă pentru zonele sinistrate.


×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close