Antena 3 Externe CEO-ul Activision Blizzard, al doilea cel mai bine plătit executiv din SUA

CEO-ul Activision Blizzard, al doilea cel mai bine plătit executiv din SUA

de G.S.    |    28 Apr 2013   •   14:26
 CEO-ul Activision Blizzard, al doilea cel mai bine plătit executiv din SUA
Preşedintele şi CEO-ul producătorului de jocuri video Activision Blizzard, Robert Kotick, a devenit unul dintre cei mai bine plătiţi executivi din SUA anul trecut, după ce a obţinut o compensaţie financiară de 65 milioane de dolari, de opt ori mai mare decât în 2011.
Doar miliardarul Larry Ellison, fondator şi CEO al Oracle, a obţinut anul trecut un pachet financiar mai mare, de 96,2 milioane de dolari, de la compania pe care o conduce.
Cea mai mare parte din compensaţia financiară obţinuă de Kotick constă în acţiuni şi drepturi preferenţiale în valoare totală de 55,9 milioane de dolari, la care se adaugă un salariu de bază de două milioane de dolari, un bonus cash de 2,5 milioane de dolari şi "alte câştiguri" în valoare de 4,52 milioane de dolari, astfel rezultând un total de 64,9 milioane de dolari, potrivit documentelor transmise de Activision Blizzard autorităţilor de reglementare a pieţei de capital, citate de Bloomberg.
Pentru anul anterior, Kotick a primit o compensaţie financiară în valoare totală de 8,33 milioane de dolari.
Kotick ar putea primi alte 16 milioane de dolari dacă Activision Blizzard va atinge cele mai exigente ţinte de performanţă stabilite de board.
"Nu ne place niciun element al acestui pachet salarial. Ne-am mai exprimat şi în trecut îngrijorarea referitor la această companie şi practicile salariale", comentează pentru Bloomberg Nell Minow, consultant în guvernanţă corporativă la GMI Ratings.
Analistul consideră că salariul de bază şi bonusurile primite de Kotick sunt prea ridicate pentru sectorul jocurilor video. De asemenea, el notează că nu este clar cum s-a ajuns la aceste cifre, iar bonusurile în acţiuni nu par a fi stabilite după criterii obiective de performanţă.
Contactaţi de Bloomberg, reprezentanţii Activision nu au fost disponibili pentru comentarii.
Potrivit documentelor transmise de Activision Blizzard autorităţilor americane de reglementare a pieţei de capital, compania a depăşit sub conducerea lui Kotick mai multe ţinte privind profitul operaţional, profitul net pe acţiune şi fluxul de numerar liber. Obiectivele privind creşterea marjei de profit nu au fost atinse.
Activision Blizzard are o valoare de piaţă de 16,5 miliarde de dolari şi a înregistrat în ultimul an fiscal un profit net de 1,15 miliarde de dolari, la vânzări de 4,86 miliarde de dolari. Producătorul de jocuri video este deţinut de grupul francez Vivendi, care mai controlează companii precum Universal Music şi Canal Plus.
Oracle, singura companie care îşi plăteşte CEO-ul mai bine decât Activision Blizzard, a înregistrat în ultimul an fiscal încheiat un profit net de 10 miliarde de dolari, la venituri de 37,1 miliarde de dolari, şi are o capitalizare de piaţă de 152 miliarde de dolari.
 
Înainte de prezentarea compensaţiei financiare a lui Kotick pentru 2012, cel mai bine plătit CEO din media americană era Leslie Moonves, şeful CBS Corp., cu 62,2 milioane de dolari, urmat David Zaslav de la Discovery Communications cu 49,9 milioane de dolari şi de directorul general al Walt Disney, Robert Igen, cu 40,2 milioane de dolari.

×
Subiecte în articol: ceo executiv director SUA salariu

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close