Antena 3 CNN Externe Chinezii au sărbătorit intrarea în Anul Tigrului (VIDEO)

Chinezii au sărbătorit intrarea în Anul Tigrului (VIDEO)

Chinezii au sărbătorit intrarea în Anul Tigrului (VIDEO)
Sursa foto: tigru
14 Feb 2010   •   18:04

Chinezii din întreaga lume au sărbătorit intrarea în noul an. Potrivit tradiţiei chineze, s-a intrat în Anul Tigrului, considerat unul extrem de norocos.

Chinezii stabiliţi în România nu au uitat de tradiţiile lor. S-au adunat cu prietenii şi au ciocnit, cum se cuvine, un pahar de şampanie.

Chinezii sărbătoresc 4.708 ani de la încoronarea Împăratului Galben, despre care legenda spune că ar fi fost primul conducător al acestei ţări. Anul Nou chinezesc începe în a doua Lună Nouă de după solstiţiul de iarnă.

Evenimentul nu are o dată fixă. Anul acesta, sărbătorile prilejuite de intrarea în Anul Tigrului durează 15 zile. Şase cupluri de chinezi care locuiesc în Australia au găsit un mod original de a sărbători atât intrarea în noul an cât şi ziua îndrăgostiţilor.

Şi chinezii care trăiesc în Japonia au sărbătorit intrarea în noul an. Oamenii spun că vor zile mai bune. Chinezii din Mexic au sărbătorit debutul AnuluiTigrului printr-o paradă de stradă.

Şi thailandezii au sărbătorit anul nou. Oficialii unei grădini zoologice din această ţară le-au pregătit copiilor un spectacol acvatic de neuitat.

Antena 3

×
Subiecte în articol: chinezi sarbatoare
Parteneri
Surse: PSD l-ar susţine pe Piedone la Primăria Capitalei
x close