Antena 3 CNN Externe Chişinăul reclamă România la UE

Chişinăul reclamă România la UE

Chişinăul reclamă România la UE
07 Mar 2007   •   13:00

Republica Moldova cere Uniunii Europene să readucă România pe calea firească a relaţiilor de bună vecinătate. Guvernul de la Chişinău critică dur ţara noastră şi susţine că politica Bucureştiului ameninţă statalitatea şi securitatea naţională a Republicii Moldova. Autorităţile moldovene acuză România de "comportament duplicitar" şi "atitudini false" în ceea ce priveşte "inventarea artificială a problemei cetăţeniei române pentru cetăţenii Republicii Moldova".

Guvernul de la Chişinău a dat publicităţii un comunicat în care acuză Bucureştiul că a exagerat intenţionat cifra cererilor de cetăţenie română depuse de moldoveni. Oficialii români au anunţat că, până acum, au fost depuse 800 de mii de astfel de cereri, dar nici un dosar nu a fost deschis. Recent, preşedintele Traian Băsescu a cerut Guvernului să adopte cât mai repede Legea cetăţeniei, care să permită acordarea rapidă a cetăţeniei române pentru cetăţenii Republicii Moldova.

De asemenea, premierul moldovean consideră sfidătoare decizia lui Traian Băsescu privind viitorul Centru European de Vize de la Chişinău, care ar urma să fie gestionat de România. În plus, Republica Moldova critică aşa zisa lipsă de dorinţă a autorităţilor române de a semna Tratatul de bază şi pe cel de frontieră, demonstrează intenţiile ascunse al ţării noastre. În contextul unui adevărat război al declaraţiilor declanşat de autorităţile moldovene, guvernul de la Chişinău a cerut comunităţii internaţionale să convingă România să revină pe calea bunelor relaţii de vecinătate.

Antena 3

×
Parteneri
De la 1 iulie, se scumpesc carburanţii. Cu cât va plăti mai mult un şofer
x close