Antena 3 CNN Externe Cine a fost la comanda loviturii de stat din Turcia?

Cine a fost la comanda loviturii de stat din Turcia?

Cine a fost la comanda loviturii de stat din Turcia?
17 Iul 2016   •   14:04

Înalti ofiteri din comandamentele mai multor arme au participat la loviturade stat esuată din Turcia. Declaratiile unor oficiali turci, informatiile din mass media contureaza tabloul fortelor care au fost angajate in operatiunile de preluare a puterii din 15-16 iulie, scrie Jurnalul Național.

Publicatia Hurryet precizeaza ca sunt arestati comandantii Armatei a 2-a și a 3-a. Între generalii arestati se afla si seful de stat major al Fortelor Aeriene.

Comandamente ale fortelor aeriene, jandarmeriei și unitati de blindate au fost implicate in lovitura de stat, potrivit surselor mentionate.

Seful Armatei, generalul Akar, a fost luat ostatic de pucisti. Mai multi comandanti au fost detinuti in baza aeriana de la Anincilar, care pare sa fi functionat ca un centru de comanda al rebeliunii.

Victime au fost inregistrate la preluarea prin forta de pucisti a unui centru de comanda prin satelit a comunicatiilor, la televiziunea de stat.

Centrul media al grupului Dogan, intre care și publicatiile Hurryet, a fost ocupat de soldati inarmati, iar ziaristii luati ostatici mai multe ore.

In atacul asupra hotelului din Marmaris, unde se afla in vacanta presedintele Erdogan, au fos folosite elicoptere și armament greu, inregistrandu-se morti și raniti. Erdodan plecase cu doua ore inainte de atac din hotel.

Intre generalii loiali sunt mentionati seful Armatei 1, care a si fost numit sef interimar al marelui stat major, și comandantul fortelor speciale ale Marinei. 

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close