Antena 3 CNN Externe Cinton: Al-Qaeda este o ameninţare mai mare pentru SUA decât Iran

Cinton: Al-Qaeda este o ameninţare mai mare pentru SUA decât Iran

Cinton: Al-Qaeda este o ameninţare mai mare pentru SUA decât Iran
Sursa foto: hillary clinton
08 Feb 2010   •   10:24

Ameninţarea unui Iran înarmat nuclear este "reală" pentru Statele Unite, dar Al-Qaeda reprezintă un pericol chiar mai mare, declara secretarul american de stat Hillary Clinton

"În termeni de stat, evident că o ţară înarmată nucleară precum Coreea de Nord sau Iran prezintă ambele o ameninţare reală sau potenţială," declara Clinton, arătând clar că iranienii nu posedă încă arma atomică.

"Dar cred că majoritatea dintre noi vrede că ameninţările mai mari sunt reţelele transnaţionale non-statale," preciza aceasta, făcând referire la Al-Qaeda şi filialele sale din Afganistan, Africa de Nord , Pakistan, Arabia Saudită şi Yemen.

Clinton şi-a exprimat îngrijorarea în legîtură cu nivelul de "connectivitate" al Al Qaeda şi declara că reţelele teroriste ale lui Osama bin Laden continuă "să crească sofisticarea capacităţilor" şi modurile de atac pe care le planifică.
"Cel mai mare coşmar pe care îl are oricine dintre este ca una din aceste origanizaţii teroriste din sindicatul terorismului să pună mâna pe o armă de distrugere în masă".
Aceasta a acordat interviul pentru presa americană înainte ca preşedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad să ordone producerea de uraniu puternic îmbogăţit.
Antena3.ro

×
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close