Antena 3 CNN Externe Fostul Comandant Suprem al NATO în Europa: "Putin se folosește de propagandă pentru a crea frică, pentru că armata sa nu e în stare să atace NATO în prezent"

Fostul Comandant Suprem al NATO în Europa: "Putin se folosește de propagandă pentru a crea frică, pentru că armata sa nu e în stare să atace NATO în prezent"

Rusia nu are o armată pregătită pentru a ataca NATO. Estimarea aparține generalului (r) american Philip Breedlove, fost Comandant Suprem al Forțelor Aliate în Europa. 

de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Mai 2024   •   15:51

Breedlove argumentează că ucrainenii au reușit să distrugă o mare parte din capacitățile ofensive ale Moscovei, așa că regimul lui Vladimir Putin se folosește mai mult de propagandă pentru a crea frică.

"Cred că domnul Putin înțelege ce reprezintă granița NATO. Vedem deja că Putin este activ în zona gri a războiului (...), atât în Georgia cât şi în Republica Moldova.

Este clar că, deşi ne facem griji în legătură cu Ucraina și cu poporul său, miza este sunt mai mari decât Ucraina, pentru că Rusia are planuri pentru zone mai întinse.

Nu cred că (rușii) vor încălca vreo line a NATO, având în vedere cum arată armata lor acum. Le va lua ani întregi să se reechipeze şi să se pregătească, pentru că Ucraina le-a provocat multe distrugeri (...) 

Putin vorbește mereu Occidentului despre armele sale nucleare, despre schimbarea vreunui tratat, despre construcția vreunei noi arme.

Campania de propagandă a domnului Putin este foarte eficientă în a aduce aminte Occidentului despre armele sale nucleare și despre faptul că războiul s-ar putea extinde", a spus Philip Breedlove, prezent la evenimentul Black Sea and Balkans Security Forum, care are loc la București.
 

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Top 5 prezidențiabili 2024. Cele mai vehiculate nume pentru Cotroceni
x close