Antena 3 CNN Externe S-au îmbogățit peste noapte după ce au descoperit 260 de monede de aur sub bucătăria casei lor

S-au îmbogățit peste noapte după ce au descoperit 260 de monede de aur sub bucătăria casei lor

Timp de 10 ani o familie din Anglia a trăit cu o adevărată comoară la picioare. Totul a ieşit la iveală în urma unor lucrări de renovare.

S-au îmbogățit peste noapte după ce au descoperit 260 de monede de aur sub bucătăria casei lor
Sursa foto: Pexels.com | Mehmet Uslu
de Claudia Popovici    |    10 Oct 2022   •   22:20

Bucurie fără margini într-o familie din Ellerby, North Yorkshire, Anglia, acolo unde au fost descoperite 260 de monede de aur.

Surpriza a fost cu atât mai mare atunci când autorităţile au decis ca cei doi soţi să fie desemnați drept proprietari oficiali ai tezaurului, având dreptul să-l scoată la vânzare.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Totul a început cu decizia de renovare a unei case pe care au cumpărat-o în urmă cu 10 ani.

Când au ajuns la podeaua din bucătărie cuplul a dat peste un vas de teracotă în care se aflau 260 de monede de aur.

„Imaginați-vă scena: alegeți să refaceți podeaua bucătăriei și după săpături vedeți o așchie mică de aur", a povestit bărbatul care a anunțat autoritățile imediat după ce au făcut descoperirea.

Potrivit specialiștilor, cele 260 de monede de aur datau din 1610-1727 şi au aparținut familiei de negustori Fernley-Maisters, care făcea comerț cu minereu de fier, cherestea și cărbune, notează BBC.

Potrivit legislației, monedele pot fi declarate comori și devin proprietatea coroanei dacă sunt mai vechi de 300 de ani.

Şi cum cea mai nouă dintre monede avea 292 de ani la data descoperirii, întreaga colecție a fost considerată ca având mai puțin de trei secole.

Astfel, soții au fost desemnați drept proprietari oficiali ai tezaurului pe care l-au vândut la licitație pentru 754.320 lire sterline (peste 850.000 euro).

×
Subiecte în articol: monede aur
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close