Antena 3 CNN Externe Condamnaţii din Oklahoma, executaţi cu un anestezic pentru animale

Condamnaţii din Oklahoma, executaţi cu un anestezic pentru animale

Condamnaţii din Oklahoma, executaţi cu un anestezic pentru animale
Sursa foto: Foto: lethal-injection.com
23 Noi 2010   •   11:11

Un anestezic pentru animale va putea fi folosit la execuţii în statul american Oklahoma, a hotărât luni justiţia americană.Decizia vine ca urmare a lipsei de anestezic pentru executarea condamnaţilor, informează AFP.

Hotărârea ar puta afecta şi alte state, care întâmpină, de asemenea, dificultăţi în aprovizionarea cu thiopental, singurul anestezic autorizat la nivel naţional. Acest anestezic este produs de un singur laborator american care, până la începutul lui 2011, nu va avea acest produs în stoc.

În aceste condiţii, condamnaţii la moarte vor fi executaţi cu pentobarbital, utilizat de obicei asupra animalelor. Substanţa provoacă o comă "cu scopul opririi activităţii respiratorii şi nervoase.

"Decesul intervine la puţin timp după ce produsul a fost injectat", a declarat judecătorul Stephen Friot, din cadrul unui tribunal federal din Oklahoma.

"Probabilitatea ca injectarea intravenoasă cu 5.000 de miligrame de pentobarbital să ducă la altceva (decât moartea) este nulă", a asigurat judecătorul.

La jumătatea lunii trecute, Donald Wickerly, în vârstă de 41 de ani, a fost executat cu ajutorul unei doze de anestezic împrumutată din Arkansas.

×
Subiecte în articol: executie SUA oklahoma
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close