Antena 3 CNN Externe CONFRUNTĂRI VIOLENTE între manifestanţi şi jandarmi, în mai multe oraşe din Italia

CONFRUNTĂRI VIOLENTE între manifestanţi şi jandarmi, în mai multe oraşe din Italia

CONFRUNTĂRI VIOLENTE între manifestanţi şi jandarmi, în mai multe oraşe din Italia
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
14 Dec 2013   •   19:45
Confruntări au izbucnit între manifestanţi împotriva austerităţii şi poliţie sâmbătă, la Roma, Torino şi Veneţia, în cadrul unei acţiuni sociale organizate de mişcarea agricultorilor "Forconi" (Furci) şi a şoferilor de tir, relatează AFP, conform Mediafax.
Studenţi au aruncat cu "bombe" cu vopsea către poliţişti, la Torino, în nord-vestul Italiei, altădată un puternic centru industrial, o zonă afectată de criza economică şi în care au avut manifestaţii toată săptămâna, ca în întreaga ţară.
Activişti din cadrul extremei drepte, care purtau măşti în culorile steagului italian şi funii la gât s-au reunit, de asemenea, în faţa sediului Biroului Comisiei Europene (CE), la Roma, dând jos steagul UE, după care au fost alungaţi de către poliţie.
La Veneţia, poliţia a folosit gaze lacrimogene pentru a despărţi manifestanţi din cadrul extremei drepte de manifestanţi din cadrul extremei stângi, în apropiere de gară.
Două persoane au fost reţinute, iar aproximativ zece poliţişti au fost uşor răniţi în cursul manifestaţiei de la Veneţia, care a antrenat închiderea circulaţiei pe un pod ce asigură legătura între două insuliţe.
"Situaţia este foarte îngrijorătoare, pentru că este vorba despre exprimarea unei profunde nemulţumiri sociale", a declarat ministrul Dezvoltării Economice Flavio Zanonato, la inaugurarea unei fabrici de componente aeronautice, în apropiere de Milano (nord).
 "Este necesar să ne grăbim să redăm impulsul ţării noastre", a spus el.
Mişcarea "Forconi", care are ca simbol furca agricultorilor, se pregătea să organizeze o operaţiune de blocare a circulaţiei în centrul Romei, începând de miercuri şi până când solicitarea cu privire la organizarea unor noi alegeri legislative şi de schimbare totală a liderilor aflaţi la putere va fi satisfăcută.
Pornită din Sicilia (sud), din mişcarea "Forconi" au făcut parte, iniţial, agricultori îngrijoraţi de creşterea taxelor şi impozitelor şi care se temeau de dispariţia fermelor mici.
Mişcarea s-a extins ulterior, între alţii, în rândul artizanilor, comercianţilor, micilor întreprinzători şi şoferilor de tir.

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close