Antena 3 CNN Externe Congresul SUA va organiza prima audiere publică asupra OZN-urilor din ultimii 50 de ani | Doi oficiali de top vor depune mărturie

Congresul SUA va organiza prima audiere publică asupra OZN-urilor din ultimii 50 de ani | Doi oficiali de top vor depune mărturie

O subcomisie a Camerei se pregătește să țină marți prima audiere deschisă publicului despre OZN-uri în mai bine de 50 de ani, iar doi oficiali de top ai serviciilor de informații urmează să depună mărturie.

Congresul SUA va organiza prima audiere publică asupra OZN-urilor din ultimii 50 de ani | Doi oficiali de top vor depune mărturie
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    17 Mai 2022   •   18:23

Subcomisia pentru combaterea terorismului, contrainformații și contraproliferarea din cadrul Comitetului de Informații al Camerei va analiza detalii din rapoartele despre „fenomene aeriene neidentificate”. Astfel de conversații la nivel înalt au fost rezervate în ultima jumătate de secol pentru întâlniri cu ușile închise dintre oficialii militari de rang înalt.

„Poporul american se așteaptă și merită ca liderii săi din guvern și informații să evalueze serios și să răspundă oricăror riscuri potențiale de securitate națională – în special cele pe care nu le înțelegem pe deplin”, a spus președintele comisiei, reprezentantul André Carson, într-o declarație.

Ronald Moultrie, cel mai înalt oficial al serviciilor de informații al Pentagonului, și Scott Bray, directorul adjunct al informațiilor navale, vor depune mărturie în fața comisiei.

În iunie anul trecut, Congresul a solicitat un raport privind „fenomenele aeriene neidentificate”, un alt termen pentru OZN, iar Biroul Directorului de Informații Naționale (DNI) a oferit o evaluare preliminară axată pe 144 de incidente care datează din 2004. DNI a putut doar să explice unu.

Raportul spunea că datele sunt „în mare măsură neconcludente”, dar majoritatea incidentelor au implicat cu siguranță „obiecte fizice”. Multe dintre observări au fost raportate de piloți militari.

În 18 dintre incidente, observatorii „au raportat modele neobișnuite de mișcare a UAP sau caracteristici de zbor”, inclusiv obiecte care păreau să zboare „fără mijloace perceptibile de propulsie”.

„Unele UAP păreau să rămână staționare în timpul vântului în sus, se mișcă împotriva vântului, manevrează brusc sau se mișcă cu o viteză considerabilă, fără mijloace de propulsie vizibile”, se spune în raport, potrivit The Daily Mail.

„Într-un număr mic de cazuri, sistemele de aeronave militare au procesat energia de frecvență radio asociată cu observările UAP”.

După raportul insuficient, Pentagonul a creat un nou birou pentru a studia astfel de incidente - Grupul de identificare și sincronizare a managementului obiectelor în aer (AOIMSG).

În timp ce astfel de obiecte neidentificate ar putea fi avioane militare străine sau eventual avioane interne secrete, audierea de astăzi sugerează că fenomenul a devenit atât de mare încât oficialii americani ai apărării nu mai pot ține datele departe de public.

Secretarul de presă al Pentagonului, John Kirby, întrebat despre audiere, a spus: „Ne angajăm absolut să fim cât mai transparenți cu poporul american și cu membrii Congresului cu privire la perspectivele noastre cu privire la acest lucru și la ceea ce vom încerca să facem pentru a ne asigura că avem un proces mai bun pentru identificarea acestor fenomene, analizând acele informații într-un mod mai proactiv și coordonat decât s-a făcut în trecut și că, de asemenea, facem ceea ce trebuie să facem pentru a atenua orice probleme de siguranță cât mai multe dintre aceste fenomene au fost observate în zonele de antrenament și în medii de antrenament.'

Întrebat dacă există vreo îngrijorare că UAP-urile ar putea fi adversari străini, el a spus: „Nu avem o opinie în acest sens”, dar a adăugat că Pentagonul lucrează la formarea unui sistem de raportare mai organizat.

„A fost un fel de organizare ad-hoc în trecut, în ceea ce privește un pilot sau altul care au văzut ceva și procedurile de raportare nu au fost consistente”, a adăugat el.

Adam Schiff, deputat în California, care prezidează Comitetul de Informații al Camerei, a declarat că scopul audierii a fost să facă lumină asupra „unul dintre marile mistere ale timpului nostru și să rupă ciclul secretului excesiv și al speculațiilor cu adevăr și transparenţă.”

Ultima dată când Congresul a ținut o astfel de audiere a fost în 1970, când Forțele Aeriene au închis Proiectul Cartea Albastră, o investigație publică asupra OZN-urilor condusă de liderul minorității republicane ale Camerei, Gerald Ford.

În 2017, Lue Elizondo, un angajat senior al Pentagonului, a devenit faimos după ce a contribuit la difuzarea în New York Times a videoclipurilor de la avioane de luptă americane cu OZN-uri în formă de tic tac care se mișcau cu o viteză și o agilitate incredibile în apropierea portavioanelor din Est și Coastele de vest în 2004 și 2015.

Elizondo a condus un program secret guvernamental de monitorizare a OZN-urilor în departamentul lui Reid până în 2017, dar a părăsit programul guvernamental de 22 de milioane de dolari după ceea ce el a numit un ”secret excesiv și opoziție internă față de proiect”.

Elizondo a spus în iunie anul trecut, când raportul care detaliază 144 de incidente a fost lansat Congresului, că este doar vârful aisbergului, că este important să se ia în considerare toate posibilitățile, inclusiv originea extraterestră sau transdimensională.

„Acesta este ceva care ar putea implica spațiul cosmic, spațiul intermediu sau spațiul dintre ele și de aceea am spus întotdeauna să păstrăm toate opțiunile pe masă”, a spus el la Fox News în iunie anul trecut.

„Cu cât aflăm mai multe despre acest univers remarcabil în care trăim, cu atât mai mult ne dăm seama că înțelegerea noastră actuală a construcției cosmosului se schimbă și evoluează în mod constant cu informații noi și cunoștințe noi pe care le obținem”, a adăugat Elizondo.

×
Subiecte în articol: SUA Congres ozn obiecte identificate
Parteneri
Cod galben de vreme rea pentru jumătate de țară
x close