Antena 3 CNN Externe Copii români vânduţi pe câteva mii de euro

Copii români vânduţi pe câteva mii de euro

Copii români vânduţi pe câteva mii de euro
28 Mai 2007   •   08:03

La 5 luni de la aderarea României şi Bulgariei la Uniunea Europeană, traficul de copii a explodat în cele două ţări, susţine o publicaţie britanică. Potrivit ziarului ?The People?, cetăţenii britanici care nu pot avea copii sau ale căror cereri de adopţie au fost refuzate Potrivit publicaţiei, familiile sărace din estul Europei îşi vând copiii pe sume de nimic, fără să-i mai intereseze apoi soarta micuţilor. Mulţi dintre copiii cumpăraţi astfel şi introduşi ilegal în Marea Britanie nu au mai mult de şase săptămâni.

Ziarul a realizat o investigaţie proprie în România, mai precis în Buzău. Doi reporteri sub acoperire s-au dat drept un cuplu de britanici care nu pot avea copii, în momentul în care au ajuns în oraş. Pe loc le-au fost oferiţi doi copii. Unul dintre ei avea doi ani şi putea fi cumpărat cu numai 3.000 de euro, în timp ce al doilea, un nou-născut, ?valora? aproximativ 15.000 de euro.

?În niciunul dintre cazuri nu ni s-a cerut date personale şi nimeni nu a fost interesat să verifice dacă vom fi nişte părinţi buni?, susţin autorii articolului. Ziariştii s-au înţeles cu traficanţii de copii asupra aspectelor înfierii şi apoi au anunţat autorităţile române şi organizaţiile pentru protecţia copiilor.

?The People? susţine că acest comerţ ilegal cu copii a explodat în România şi Bulgaria, după aderare, iar perspectiva unui profit rapid din partea occidentalilor bogaţi face ca în astfel de tranzacţii să se implice din ce în ce mai mult reţelele de crimă organizată. România a devenit ţinta predilectă a cetăţenilor străini dornici să înfieze copii după căderea regimului comunist în 1989, dar adopţiile au fost interzise începând cu anul 2001, a mai informat publicaţia britanică.

Antena 3

×
Parteneri
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash rămași
x close