Antena 3 CNN Externe Coreea de Nord NU se abţine, în ciuda avertismentelor ONU. Ar putea pregăti un nou TEST NUCLEAR

Coreea de Nord NU se abţine, în ciuda avertismentelor ONU. Ar putea pregăti un nou TEST NUCLEAR

Coreea de Nord NU se abţine, în ciuda avertismentelor ONU. Ar putea pregăti un nou TEST NUCLEAR
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de S.T.    |    22 Apr 2014   •   08:51

Coreea de Sud a detectat o intensificare a activităţii la un complex nuclear din Coreea de Nord, semn că, potrivit Seulului, Phenianul ar putea pregăti un al patrulea test nuclear, a anunţat marţi Ministerul sud-coreean al Apărării, citat de AFP.

"Armata noastră a observat o intensificare a activităţii la complexul nuclear nord-coreean Punggye-ri", a anunţat purtătorul de cuvânt al ministerului, Kim Min-Seok.

"Considerăm că Phenianul ar putea pregăti un test nuclear sau pretinde că îl pregăteşte", a adăugat acest purtător de cuvânt, precizând că Statul Major a creat o echipă specială pentru cazul în care Phenianul va efectua un test nuclear subteran.

Preşedintele american, Barack Obama este aşteptat vineri, la Seul, pentru o vizită de 48 de ore, în cadrul turneului său în Asia. Presa apreciază că Phenianul ar putea comite un act de provocare în contextul acestei vizite.

Coreea de Nord a efectuat trei teste nucleare: în octombrie 2006, mai 2009 şi februarie 2013, teste care sunt interzise de ONU şi care duc de fiecare dată la o înăsprire a sancţiunilor internaţionale.

×
Subiecte în articol: Coreea de Nord test nuclear seul phenian
Parteneri
Trucul cu care românii păcălesc automatele de reciclare
x close