Coreea de Nord NU se abţine, în ciuda avertismentelor ONU. Ar putea pregăti un nou TEST NUCLEAR

de S.T.    |    22 Apr 2014   •   08:51
Coreea de Nord NU se abţine, în ciuda avertismentelor ONU. Ar putea pregăti un nou TEST NUCLEAR Foto: Agerpres/AP

Coreea de Sud a detectat o intensificare a activităţii la un complex nuclear din Coreea de Nord, semn că, potrivit Seulului, Phenianul ar putea pregăti un al patrulea test nuclear, a anunţat marţi Ministerul sud-coreean al Apărării, citat de AFP.

"Armata noastră a observat o intensificare a activităţii la complexul nuclear nord-coreean Punggye-ri", a anunţat purtătorul de cuvânt al ministerului, Kim Min-Seok.

"Considerăm că Phenianul ar putea pregăti un test nuclear sau pretinde că îl pregăteşte", a adăugat acest purtător de cuvânt, precizând că Statul Major a creat o echipă specială pentru cazul în care Phenianul va efectua un test nuclear subteran.

Preşedintele american, Barack Obama este aşteptat vineri, la Seul, pentru o vizită de 48 de ore, în cadrul turneului său în Asia. Presa apreciază că Phenianul ar putea comite un act de provocare în contextul acestei vizite.

Coreea de Nord a efectuat trei teste nucleare: în octombrie 2006, mai 2009 şi februarie 2013, teste care sunt interzise de ONU şi care duc de fiecare dată la o înăsprire a sancţiunilor internaţionale.

x close