Antena 3 CNN Externe Corupţie în UE. Trei italieni au fost arestaţi

Corupţie în UE. Trei italieni au fost arestaţi

Corupţie în UE. Trei italieni au fost arestaţi
28 Mar 2007   •   14:14

Un funcţionar al Comisiei Europene, asistentul unui deputat european şi un om de afaceri - toţi trei italieni - au fost inculpaţi şi plasaţi în detenţie la Bruxelles pentru presupusa lor implicare într-un caz de corupţie în cadrul instituţiilor Uniunii Europene, a anunţat miercuri Parchetul din Bruxelles, informează AFP şi AP. Cei trei inculpaţi, cu domiciliul în Bruxelles, dar ale căror nume nu au fost dezvăluite, sunt acuzaţi îndeosebi de fals şi uz de fals, corupţie, escrocherie şi asociere cu răufăcători, a precizat purtătorul de cuvânt al Parchetului, Jos Colpin, precizând că este vorba de mită în valoare ''de milioane de euro pe o perioadă de peste 10 ani''.

Banii deturnaţi se referă la achiziţii publice pentru ''delegaţii ale Comisiei Europene în afara teritoriului Uniunii Europene'', a mai spus purtătorul de cuvânt. Funcţionarul european, în vârstă de 46 de ani, lucrează la serviciul Comisiei Europene care se ocupă de infrastructurile delegaţiilor. Cel de-al doilea inculpat, care are 60 de ani, este asistentul personal al unui deputat din Parlamentul European. Cel de-al treilea acuzat, în vârstă de 39 de ani, conduce un consorţiu în sectorul imobiliar.

Începând de marţi, în cadrul anchetei au fost efectuate circa 30 de percheziţii în Belgia, Italia, Franţa şi Luxemburg. Potrivit Parchetului din Bruxelles, operaţiunea, întreprinsă de un număr de peste 150 de poliţişti după trei ani de anchetă, a vizat persoane particulare, societăţi comerciale, bănci, sediul Comisiei Europene şi biroul unui asistent parlamentar din Parlamentul European.

Rompres

×
Parteneri
Incendiu puternic la depozitul de lemn al unei fabrici de peleți
x close