Antena 3 Externe Coșmarul din Italia continuă. Zeci de noi cutremure s-au produs sâmbătă

Coșmarul din Italia continuă. Zeci de noi cutremure s-au produs sâmbătă

29 Oct 2016   •   20:53
Coșmarul din Italia continuă. Zeci de noi cutremure s-au produs sâmbătă

Circa 20 de replici s-au produs sâmbătă în centrul Italiei, la câteva zile de la seria de seisme puternice care au trezit teama în rândul locuitorilor din această regiune privind posibilitatea producerii unui seism de amploarea celui din luna august care s-a soldat cu aproape 300 de victime, scrie sâmbătă agenţia DPA.

Replicile au început la miezul nopţii de vineri spre sâmbătă şi au continuat pe parcursul zilei de sâmbătă, potrivit agenţiei de ştiri Ansa care citează Institutul Naţional de Geofizică şi Vulcanologie (INGV).

Circa 4.000 de oameni sunt fără adăpost pentru a treia noapte consecutivă după seismele de miercuri care au avut magnitudini în jurul valorilor 5,4 - 5,9. Localnicii au căutat adăpost în sălile de sport, hoteluri sau au dormit în compartimentele de tren, potrivit Ansa.

Potrivit experţilor, replicile seismelor de miercuri ar putea dura câteva săptămâni şi chiar luni, conform agenţiei France Presse.

Seismele de miercuri, care au fost simţite la Roma şi la sute de kilometri distanţă, au avut epicentrele la circa 30 de kilometri nord de Amatrice, locul unde s-a produs la 24 august cutremurul cu magnitudinea 6, în urma căruia au murit 298 de persoane.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
x close