Antena 3 CNN Externe Cosmonauți blocați în spațiu, după ce capsula le-a fost lovită de un meteorit | Rusia trimite o misiune de salvare

Cosmonauți blocați în spațiu, după ce capsula le-a fost lovită de un meteorit | Rusia trimite o misiune de salvare

Rusia va lansa luna viitoare o navă de salvare către Stația Spațială Internațională pentru a aduce acasă trei membri ai echipajului care sunt de fapt blocați pe orbită după ce capsula lor originală a fost lovită de un meteoroid.

Cosmonauți blocați în spațiu, după ce capsula le-a fost lovită de un meteorit | Rusia trimite o misiune de salvare
Sursa foto: Getty images | Ignatiev
de Ştefan Petrică    |    11 Ian 2023   •   20:52

Nava Soiuz MS-22 a suferit avarii și a avut o scurgere puternică de lichid de răcire de radiator în spațiu, provocând anularea unei ieșiri în spațiu programate, potrivit The Guardian.

În timp ce agenția spațială a Rusiei, Roscosmos, a declarat că lovitura nu a cauzat nicio amenințare imediată pentru echipajul stației spațiale, aceasta a ridicat îngrijorări cu privire la posibilitatea ca toți membrii echipajului să se întoarcă pe Pământ într-o situație de urgență.

În acest moment, sunt şapte persoane la bordul Staţiei, deși capsula SpaceX are doar patru locuri.

După deliberări, Roscosmos a anunțat că va lansa o capsulă MS-23 în februarie, pentru a-i aduce înapoi pe Pământ pe astronauții ruși Serghei Prokopiev și Dmitri Petelin și pe americanul Francisco Rubio. „Dacă va fi cazul unei situații critice” până atunci, Roscosmos a anunțat că ia în calcul posibilitatea folosirii capsulei avariate MS-22 pentru a-i salva pe astronauți.

×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close