Antena 3 CNN Externe Costumul antigripal, lansat de o companie japoneză

Costumul antigripal, lansat de o companie japoneză

Costumul antigripal, lansat de o companie japoneză
Sursa foto: Costum
09 Oct 2009   •   17:00

O comapnie japoneză, specializată în producţia de îmbrăcăminte, va pune în vânzare costumul care reduce riscurile de contactare a gripei porcine. Costumul este fabricat din lână impregnată cu dioxid de titan, care, prin expunerea la lumină, descompune moleculele virusurilor. Materialul mai are şi capacitatea de a reduce mirosurile, precum cel de fum de ţigară, şi îşi poate menţine proprietăţile antivirale chiar şi după 20 de spălări.

Costumul va fi comercializat începând de sâmbătă în 272 de magazine din întreaga Japonie la preţul de 52.290 yeni (aproximativ 650 de dolari), a declarat purtătorul de cuvânt al companiei producătoare, Ryugo Yamamoto.

Compania a avut în vedere iniţial producerea unui material rezistent la mirosuri şi mizerie, ?dar experimentele de laborator au demonstrat că moleculele virusului gripal erau efectiv dizolvate în trei ore după ce au intrat în contact cu materialul?, a adăugat Yamamoto, citat de news.com.au.

Japonezii sunt cunoscuţi pentru igiena riguroasă. De la izbucnirea epidemiei de gripă porcină, mulţi au decis să poarte măşti de protecţie în public. De asemenea, angajaţii sunt sfătuiţi să se spele pe mâini şi să facă gargară înainte de intrarea in firmă.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: gripa porcina
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close