Creatorul „V for Vendetta“ vine în vizită în România

28 Feb 2018   •   20:23
Creatorul „V for Vendetta“ vine în vizită în România  foto- Pixabay

David Lloyd, creatorul seriei de benzi desenate „V for Vendetta“, va veni în București la cea de-a cincea ediție East European Comic Con ce va avea loc la Romexpo în perioada 18-20 mai.

David Lloyd şi-a început cariera în anii ’70 şi a lucrat pentru mai multe titluri consacrate, aparţinând giganţilor Marvel şi DC Comics precum „Dr. Who”, „Hulk”, „Night Raven”, „Time Bandits” sau Slaine”.    

În 1988, a început să lucreze, împreună cu scriitorul Alan Moore la o bandă desenată pe nume „V for Vendetta”, avându-l în prim-plan pe V, un personaj aparte, contradictoriu şi controversat. Un anarhist în căutarea libertăţii şi a eradicării unui sistem opresiv, al cărui chip, desenat de Lloyd în clar-obscur şi inspirat de figura măştii lui Guy Fawks, a devenit un simbol al protestatarilor şi a celor care îşi doresc rescrierea status quo-ului unor aspecte sociale, politice, financiare etc.

Imaginea lui V, aşa cum a fost concepută de David Lloyd, este folosită şi de grupuri de protestatari de la nivel global, aşa cum este şi celebrul grup Anonymous,potrivit Adevărul

x close