Antena 3 CNN Externe Creatorul „V for Vendetta“ vine în vizită în România

Creatorul „V for Vendetta“ vine în vizită în România

Creatorul „V for Vendetta“ vine în vizită în România
Sursa foto: foto- Pixabay
28 Feb 2018   •   20:23

David Lloyd, creatorul seriei de benzi desenate „V for Vendetta“, va veni în București la cea de-a cincea ediție East European Comic Con ce va avea loc la Romexpo în perioada 18-20 mai.

David Lloyd şi-a început cariera în anii ’70 şi a lucrat pentru mai multe titluri consacrate, aparţinând giganţilor Marvel şi DC Comics precum „Dr. Who”, „Hulk”, „Night Raven”, „Time Bandits” sau Slaine”.    

În 1988, a început să lucreze, împreună cu scriitorul Alan Moore la o bandă desenată pe nume „V for Vendetta”, avându-l în prim-plan pe V, un personaj aparte, contradictoriu şi controversat. Un anarhist în căutarea libertăţii şi a eradicării unui sistem opresiv, al cărui chip, desenat de Lloyd în clar-obscur şi inspirat de figura măştii lui Guy Fawks, a devenit un simbol al protestatarilor şi a celor care îşi doresc rescrierea status quo-ului unor aspecte sociale, politice, financiare etc.

Imaginea lui V, aşa cum a fost concepută de David Lloyd, este folosită şi de grupuri de protestatari de la nivel global, aşa cum este şi celebrul grup Anonymous,potrivit Adevărul

×
Subiecte în articol: România Romexpo
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close