Antena 3 CNN Externe Cuba se aşteaptă la 2,5 milioane de turişti străini în 2010

Cuba se aşteaptă la 2,5 milioane de turişti străini în 2010

Cuba se aşteaptă la 2,5 milioane de turişti străini în 2010
Sursa foto: turism cuba
05 Mai 2010   •   19:36

Cuba a aprobat construcţia unor proiecte rezidenţiale legate de staţiuni, anunţa ministerul turismului, posibil deschizând astfel calea pentru vile ce ar putea împrejmui terenuri de golf şi alte distracţii de vacanţă.
Ministrul Manuel Marrero arăta că insula se îndreaptă spre al treilea an de recorduri în materie de vizitatori străini şi speră să continue să se extindă pe piaţa de golf .
El arăta că guvernul a dat undă verde pentru investiţii imobiliare cu scopuri turistice, fără a oferi detalii. Dar pasul ar putea însemna că Cuba va permite dezvoltări turistice ce să includă reşedinţe pe termen lung şi nu doar hoteluri care să găzduiască vizitatori pe termen scurt.
Firme de investiţii din Canada şi Europa au propus construirea unor terenuri de golf, alături de case luxoase pe contractede închiriere pe termen lung cu guvernul Cubei.
Acceptarea zonelor rezidenţiale pentru turism ar puztea fi primul pas spre aceasta.
Insula are doar un teren de golf cu 18 găuri şi speră să construiască alte 10, dar încă trebuie să deschidă calea unor proiecte finanţate de străini.
La târgul de turism din Morro Castle, Marrero arăta că Cuba ar putea depăşi 2,5 milioane de vizitatori în 2010.
Până la sfârşitul lunii aprilie 1.05 milioane de turişti străini intraseră deja, cele mai de succes patru luni de până acum.
În 2009, turismul din Cuba a crescut cu 3,5 procente, cu peste 2,4 milioane de turişti, în special din Europa şi Canada.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: turisti straini
Parteneri
Este Ziua mondială a râsului | Beneficiile terapiei prin râs, pentru sănătate
x close