Antena 3 CNN Externe Cum a fost umilit Orban Viktor în Parlamentul European. Comparat cu Stalin și Brejnev

Cum a fost umilit Orban Viktor în Parlamentul European. Comparat cu Stalin și Brejnev

Cum a fost umilit Orban Viktor în Parlamentul European. Comparat cu Stalin și Brejnev
27 Apr 2017   •   11:43

Europarlamentarul belgian Guy Verhofstadt, liderul ALDE si unul dintre cei mai carismatici politicieni europeni, a sustinut miercuri un discurs senzational la adresa lui Viktor Orban si a politicii sale, scrie Hotnews.

In prezenta autocratului premier maghiar, Verhofstadt a rememorat momentul in care Orban era un tanar politician cu agenda modernizatoare, sprijinit de George Soros, si a evidentiat alunecarea sa spre politici iliberale, antidemocratice. Verhofstadt l-a comparat pe Orban cu Stalin si Brejnev si l-a intrebat daca vrea sa ramana in istorie ca omul care a scapat Ungaria de comunism sau ca un inamic al democratiei.

Verhofstadt i-a pus in fata lui Orban oglinda realitatii: "UE a devenit membru UE in 2004. Ai semnat, impreuna cu predecesorii tai, pentru valorile UE. Si cunosti foarte bine toate valorile si principiile UE. Ai violat fiecare dintre aceste principii europene, toate aceste principii. Si totusi vrei sa ramai membru al Uniunii Europene. Am mai mult respect pentru euroscepticii care macar spun nu".

Verhofstadt a amendat ipocrizia lui Orban, care vrea banii europeni, nu insa si valorile UE: "Dar tu, tu vrei sa continui sa primesti banii UE, dar nu vrei valorile UE. Cum se numeste asta? Nu e un act de mare curaj, si in orice caz nu in linie cu un politician bazat pe principii".

×
Subiecte în articol: Ungaria Guy Verhofstadt George Soros
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close