Antena 3 CNN Externe Cum i-a sfidat Volodimir Zelenski pe ruși după bombardamentele masive de luni: "Data viitoare, în Crimeea!"

Cum i-a sfidat Volodimir Zelenski pe ruși după bombardamentele masive de luni: "Data viitoare, în Crimeea!"

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski s-a deplasat, marți, la Sloviansk, în regiunea Donbas.

Cum i-a sfidat Volodimir Zelenski pe ruși după bombardamentele masive de luni: "Data viitoare, în Crimeea!"
Sursa foto: Facebook / Volodimir Zelenski
de Redacția Antena 3 CNN    |    06 Dec 2022   •   15:15

Acest oraș este situat la circa 40 km de Bahmut, principalul câmp de luptă din regiune.

Vizita lui Zelenski vine la o zi după un nou bombardament masiv, cu zeci de rachete, efectuat de Rusia în Ucraina.

Cu ocazia vizitei la Sloviansk, președinția ucraineană a distribuit imagini cu Zelenski pe rețelele sociale, relatează presa internațională.

Într-o înregistrare video, liderul de la Kiev, filmat la intrarea în oraș, îi salută "din toată inima" pe militarii din forțele de apărare cu ocazia Zilei armatei, sărbătorită marți în Ucraina.

"Începem întotdeauna prin a ne aduce aminte de eroii noștri căzuți, de toți cei care și-au dat viața pentru Ucraina", spune Zelenski, stând în fața unui element arhitectural cu numele orașului sculptat în beton și vopsit în culorile galben și albastru ale drapelului național.

"Cred că data viitoare ne vom întâlni în Donețkul nostru ucrainean, Luhansk, sunt sigur că și în Crimeea", a estimat el, citat de CNN.

Три десятиліття, вісім років, дев'ять місяців, 285 днів ви бороните нашу державу. Ми будемо завжди пам'ятати про ваш подвиг! ____ For 3 decades, 8 years, 9 months, 285 days you have been defending our state. We will always remember your feat!

Publicată de Володимир Зеленський pe Marţi, 6 decembrie 2022

Spre deosebire de președintele rus Vladimir Putin, care nu s-a deplasat în zonele de luptă de la începutul invaziei, Volodimir Zelenski s-a dus de mai multe ori în apropierea liniei frontului din Ucraina.

Sloviansk este un oraș-simbol, după ce a fost ocupat în 2014 timp de câteva luni de separatiști proruşi înarmați de Moscova, înainte de a fi recucerit de ucraineni.

Localitatea este situată la 45 km de Bahmut, un alt oraș pe care forțele ruse încearcă să-l cucerească din cursul verii cu prețul unor distrugeri considerabile și fără a reuși, deocamdată.

După Sloviansk, în Donețk, Zelenski s-a dus în Harkov

Tot marți, președintele ucrainean a vizitat marți soldați răniți care sunt spitalizați în regiunea nord-estică Harkov.

Un clip difuzat de biroul său îl arată pe Zelenski cum acordă premii medicilor și își face selfie-uri cu soldații.

"Vă mulțumesc foarte mult pentru că i-ați salvat pe luptătorii noștri, pentru că i-ați ajutat pe eroii noștri să supraviețuiască. În această zi, aș dori să le urez sănătate oamenilor care îi țin sănătoși pe militarii noștri. Aveți grijă de voi, pentru că aveți grijă de Ucraina", a spus el, conform CNN.

×
Subiecte în articol: Volodimir Zelenski Sloviansk Crimeea
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close