Antena 3 CNN Externe Ce a obținut Rusia după atacul masiv cu rachete de luni | Mesajul transmis de Zelenski

Ce a obținut Rusia după atacul masiv cu rachete de luni | Mesajul transmis de Zelenski

Apărarea ucraineană transmite că a doborât peste 60 din mai mult de 70 de rachete lansate, luni, de Rusia într-un nou raid aerian masiv asupra infrastructurilor Ucrainei.

de Redacția Antena 3 CNN    |    05 Dec 2022   •   19:58

"În total, au fost lansate peste 70 de rachete. Conform informațiilor preliminare, 38 de rachete de croazieră (Kh-101 / Kh-555) au fost lansate de opt bombardiere strategice Tu-95M dinspre Marea Caspică şi Volgodonsk, regiunea Rostov", se spune într-un anunț al forțelor aeriene ucrainene.

"Inamicul a lovit, de asemenea, cu 22 de rachete de croazieră Kalibr lansate de pe nave ale Flotei Mării Negre. În plus, Ucraina a fost atacată dinspre Marea Neagră cu rachete de croazieră lansate de bombardiere cu rază lungă de acțiune Tu-22M3, precum și cu rachete ghidate lansate de avioane de vânătoare SU-35", mai precizează sursa citată.

În pofida procentajului mare de proiectile neutralizate, atacul rusesc a lovit instalații energetice în regiunea capitalei Kiev, în regiunea central-vestică Viniţia şi în regiunea sudică Odesa.

Aici a fost sistată furnizarea apei după ce alimentarea cu electricitate a stațiilor de pompare a fost oprită.

Zelenski: "Majoritatea rachetelor rusești au fost doborâte"

Guvernatorul regiunii Kiev a declarat că aproximativ 40% din locuitori nu mai au curent electric după raidul de luni.

Potrivit unor oficiali locali, asupra capitalei Kiev au fost lansate 10 rachete, din care 9 ar fi fost doborâte.

În orașul Zaporojie, rachete sau fragmente de rachete interceptate de antiaeriana ucraineană au căzut peste o zonă rezidențială și au ucis două persoane, rănind alte trei, printre care și un copil mic.

După mai multe ore în care au fost auzite sirenele de raid aerian, președintele Volodimir Zelenski a apărut la televiziune anunțând că majoritatea rachetelor inamice au fost doborâte și că "poporul ucrainean nu renunță niciodată."

În precedentele valuri de atacuri rusești cu rachete și drone - dintre care cel mai recent a avut loc pe 23 noiembrie - antiaeriana ucraineană a anunțat că doborât circa două treimi din rachete.

×
Subiecte în articol: Rusia atac rachete
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close