Antena 3 CNN Externe Curtea Penală Internaţională va deschide o anchetă pentru crime de război în Ucraina

Curtea Penală Internaţională va deschide o anchetă pentru crime de război în Ucraina

Curtea Penală Internațională deschide o anchetă privind invazia rusă în Ucraina.

Curtea Penală Internaţională va deschide o anchetă pentru crime de război în Ucraina
Sursa foto: Hepta/ Abaca Press / Diego Herrera
de Silvia Preda    |    28 Feb 2022   •   23:36

Curtea Penală Internațională de la Haga, Olanda, va deschide o anchetă privind invazia Rusiei în Ucraina "cât mai rapid posibil", a declarat luni, procurorul CPI, Karim A.A. Khan, citat de CNN.

În urma unei examinări preliminare a situației, procurorul Khan a confirmat că există o bază rezonabilă pentru a "crede că în Ucraina au fost comise atât presupuse crime de război, cât și crime împotriva umanității".

"Intenția mea este ca această anchetă să cuprindă, de asemenea, orice noi presupuse infracțiuni care intră în jurisdicția biroului meu și care sunt comise de oricare dintre părțile implicate în conflict pe orice parte a teritoriului Ucrainei", a mai spus Karim A.A. Khan.

Război în Ucraina. Un convoi rus întins pe 27 de kilometri ar pregăti asaltul decisiv

Forțele ruse încearcă să se apropie de capitala Ucrainei. Un convoi militar rus care se afla, duminică, lângă orașul ucrainean Ivankiv a ajuns între timp la periferia Kievului, potrivit imaginilor din satelit furnizate de compania Maxar Technologies. Duminică, acest convoi se afla la aproximativ 64 de kilometri nord-vest de capitala Ucrainei, potrivit analizei imaginilor .

Maxar a indicat că aproximativ 27 de kilometri de drum sunt acoperiți de coloana militară, care este formată din vehicule blindate, tancuri, artilerie tractată și alte vehicule logistice.

Peste 120.000 de persoane au fugit prin graniţa de vest a Ucrainei în ultimele 24 de ore

Peste 120.000 de persoane au fugit prin granița de vest a Ucrainei în ultimele 24 de ore, potrivit serviciului ucrainean de control al frontierei.

Acest număr este mai mult decât dublă față de cel al trecerilor zilnice de dinaintea invaziei rusești.

Citiţi şi: Război în Ucraina. Preşedinţii din opt state UE cer discuţii imediate cu privire la aderarea Ucrainei

×
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close