Antena 3 CNN International News SUA: "Trupele Moscovei se află încă în afara Kievului" | Un convoi rus întins pe 27 de kilometri ar pregăti asaltul decisiv

SUA: "Trupele Moscovei se află încă în afara Kievului" | Un convoi rus întins pe 27 de kilometri ar pregăti asaltul decisiv

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, a confirmat că forțele ruse încearcă să se apropie de capitala Ucrainei însă trupele invadatoare se aflau, luni seară (după fusul orar al Românie) în afara zonei centrale a Kievului.

SUA: "Trupele Moscovei se află încă în afara Kievului" | Un convoi rus întins pe 27 de kilometri ar pregăti asaltul decisiv
Sursa foto: cnn.com
de Adrian Iclozan    |    28 Feb 2022   •   23:00

"Estimăm că încă se află în afara centrului orașului", a spus Kirby despre trupele Moscovei, apreciind că ucrainenii "rezistă destul de eficient" în jurul Kievului.

Un convoi militar rus care se afla, duminică, lângă orașul ucrainean Ivankiv ajuns între timp la periferia Kievului, potrivit imaginilor din satelit furnizate de compania Maxar Technologies.

Duminică, acest convoi se afla la aproximativ 64 de kilometri nord-vest de capitala Ucrainei, potrivit analizei imaginilor .

Maxar a indicat că aproximativ 27 de kilometri de drum sunt acoperiți de coloana militară, care este formată din vehicule blindate, tancuri, artilerie tractată și alte vehicule logistice.

Convoiul a fost localizat de Maxar pe autostradă, în apropierea bazei aeriene Antonov, în jurul orei locale 11 (aceeași oră în România).

Baza Antonov, scena unor lupte aprige, săptămâna trecută, între trupele ruse și ucrainene, este la aproximativ alți 27 de kilometri de centrul Kievului.

Baza adăpostea unicul exemplar funcțional al celui mai mare avion din lume, Antonov AN-225 Mriya.

Guvernul ucrainean a acuzat armata rusă că a distrus acest avion.

×
Subiecte în articol: SUA Kiev John Kirby convoi
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close