Antena 3 CNN Externe Cutremur cu magnitudinea de 5,8 în Japonia; seismul a fost resimţit şi la Tokyo

Cutremur cu magnitudinea de 5,8 în Japonia; seismul a fost resimţit şi la Tokyo

Cutremur cu magnitudinea de 5,8 în Japonia; seismul a fost resimţit şi la Tokyo
20 Iul 2017   •   08:07

Un cutremur cu magnitudinea de 5,8, potrivit Institutului american de geofizică (USGS), a avut loc joi dimineaţa în largul prefecturii Fukushima, fiind resimţit într-o zonă largă, inclusiv în capitala Tokyo, informează AFP.

Seismul a avut loc la ora 09:11 (00:11 GMT), la o adâncime de 34 de kilometri şi nu a declanşat alertă de tsunami, conform aceleiaşi surse.

Potrivit agenţiei de meteorologie japoneze, cutremurul a fost înregistrat la o adâncime de 40 de kilometri şi a avut magnitudinea de 5,6.

Compania regională de electricitate Tokyo Electric Power (Tepco) a declarat că în urma cutremurului nicio anomalie nu a fost detectată la centrala Fukushima Daiichi.

Japonia, situată la intersecţia a patru plăci tectonice, înregistrează în fiecare an 20% dintre cele mai puternice cutremure care au loc pe planetă.

Zona în care s-a resimţit joi cutremurul corespunde în mare parte cu cea afectată la 11 martie 2011 de un cutremur puternic, cu magnitudinea de 9,0, urmat de un tsunami gigantic - soldat cu moartea a peste 18.500 de persoane - care a condus la accidentul nuclear de la Fukushima, forţând zeci de mii de oameni să îşi părăsească locuinţele.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: cutremur Japonia
Parteneri
Ce date personale colectează TikTok de la români
x close