Antena 3 CNN Externe Cutremur în Turcia și Siria | Cel mai recent bilanț arată peste 41.000 de morți

Cutremur în Turcia și Siria | Cel mai recent bilanț arată peste 41.000 de morți

Bilanţul cutremurului din Turcia şi Siria a depăşit 41.000 de morţi. Și chiar dacă a trecut mai mult de o săptămâna de la cele două cutremure puternice, salvatorii continuă să găsească supraviețuitori. 

Cutremur în Turcia și Siria | Cel mai recent bilanț arată peste 41.000 de morți
Sursa foto: Getty Images
de Laura Dinu    |    14 Feb 2023   •   23:10

Nouă supravieţuitori au fost salvaţi marţi de sub dărâmături, la mai bine de o săptămână de la cutremurul masiv care a lovit Turcia şi Siria.

"Ne confruntăm cu unul dintre cele mai mari dezastre naturale nu doar din ţara noastră, ci şi din istoria omenirii", a declarat preşedintele Recep Erdogan într-un discurs transmis la televiziune.

O fetiță de numai 6 ani din Turcia a fost găsită în viață, după 178 de ore. 

Iar o mamă siriană și bebelușul ei nou-născut au fost salvați de două ori într-o săptămână din ruinele casei lor afectate de cutremur, anunță o organizație caritabilă.

Dima era însărcinată în șapte luni când cutremurul de lunea trecută a făcut ca o parte din casa ei din Jindayris să se prăbușească. Ea a suferit răni ușoare și a născut ulterior un băiat, Adnan, la un spital din Afrin susținut de Societatea medicală siriano-americană (Sams). S-au întors în casă, numai că aceasta s-a prăbușit complet trei zile mai târziu.

Adnan a fost dus de salvatori la spitalul al-Shifa din Afrin în stare critică, suferind de deshidratare severă și icter, în timp ce Dima a fost tratată pentru o rană gravă la un membru inferior. Abdulkarim Hussein al-Ibrahim, un medic pediatru, a anunțat luni că bebelușul răspunde bine la tratament.

„Starea lui Adnan... s-a îmbunătățit semnificativ. Noi doar îl hrănim și îi asigurăm restul nevoilor prin perfuzii intravenoase", a explicat pediatrul pentru BBC.

Între timp, Dima a fost externată din nou din spital și locuiește într-un cort împreună cu soțul ei, Abdul Majid, și cu cei nouă nepoți ai lor. Ea merge în fiecare zi la Afrin pentru a-l vizita pe Adnan la spital, scrie Mediafax

Cutremur în Turcia și Siria, 13 februarie 2023 | Bilanţul victimelor a ajuns la 36.000 de morţi

Cutremur în Turcia și Siria, 12 februarie 2023 | Bilanţul victimelor a ajuns la 33.181 de morţi

Cutremur în Turcia şi Siria, 11 februarie 2023 | Bilanţul total al deceselor a ajuns la 25.000 | Trenuri pline cu ajutoare pleacă din România către Turcia

Cutremur în Turcia şi Siria, 10 februarie 2023 | Bilanțul total al deceselor a trecut de 23.000

Cutremur în Turcia şi Siria, 9 februarie 2023 Peste 20.000 de morți,  confirmați în urma cutremurelor | Salvatorii rămân optimişti şi continuă misiunile de căutare

Cutremur în Turcia şi Siria, 8 februarie 2023 Bilanțul victimelor depășește 12.000 de morți și 58.000 de răniți

Cutremur în Turcia şi Siria, 7 februarie 2023 Orele critice pentru găsirea supraviețuitorilor se scurg

Cutremur în Turcia şi Siria, 6 februarie 2023 | Două seisme devastatoare și 150 de replici 

×
Subiecte în articol: Cutremur în Turcia şi Siria
Parteneri
Stare de alertă în Cluj-Napoca, după ce o stradă principală s-a surpat
x close