Antena 3 CNN Externe Danemarca anunță că va începe imunizarea cu a patra doză de vaccin anti-COVID

Danemarca anunță că va începe imunizarea cu a patra doză de vaccin anti-COVID

Pe fondul creșterii numărului de infectări cauzate de Omicron, Danemarca anunță că va începe imunizarea cu a patra doză de vaccin anti-COVID pentru cetățenii vulnerabili.

Danemarca anunță că va începe imunizarea cu a patra doză de vaccin anti-COVID
Sursa foto: Pexels/Gustavo Fring
de Alexandra Ionescu    |    13 Ian 2022   •   13:03

Danemarca a devenit prima țară din Europa care a dezvăluit planurile de a oferi o a patra doză de vaccin COVID-19 miercuri, în timp ce țările apelează din ce în ce mai mult la un atac suplimentar pentru a combate o creștere a infecțiilor cu coronavirus la nivel global, în ciuda lipsei de dovezi pentru eficacitatea acestui al patrulea vaccin.

Danemarca a depăşit pragul de un milion de cazuri de COVID-19 înregistrate de la începutul pandemiei. Cu toate acestea guvernul danez a hotărât să relaxeze restricțiile la sfârșitul acestei săptămâni, după ce numărul de spitalizări și de decese pare că s-a stabilizat. O astfel de măsură a fost discutată în ultima perioadă și în Germania și Ungaria

Marco Cavaleri, șeful departamentului Vaccinuri în cadrul EMA din Uniunea Europeană, a declarat marți că aprobarea unei a patra doze de vaccin nu „reprezintă o strategie durabilă pe termen lung”. CEO-ul Pfizer, Albert Bourla, a cărei companie produce vaccinul Pfizer-BioNTech COVID-19, și-a exprimat luni îndoieli similare cu privire la aprobarea unei a patra doze, spunând că a patra doză este „ceva care trebuie testat”.

Danemarca a raportat miercuri 23.142 de cazuri noi de COVID-19, conform datelor Universității Johns Hopkins, de peste 15 ori mai mult decât cazurile noi raportate de țară pe 12 decembrie, pe măsură ce varianta Omicronului cu transmisie ridicată se răspândește în țară, potrivit Forbes.

Există puține cercetări existente cu privire la a patra doză, dar rezultatele preliminare ale unui studiu israelian au constatat că anticorpii au crescut cu peste 500% la oameni la o săptămână după administrarea vaccinului.

×
Subiecte în articol: Danemarca vaccinare COVID-19 imunizare omicron
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close