Antena 3 CNN Externe De ce a fost amendat operatorul restaurantelor McDonald's cu 230.000 de dolari

De ce a fost amendat operatorul restaurantelor McDonald's cu 230.000 de dolari

Autorităţile peruane au aplicat joi o amendă de 230.000 de dolari operatorului restaurantelor McDonald's în ţară, după moartea a doi angajaţi care s-au electrocutat curăţând un aparat de băuturi, notează AFP.

De ce a fost amendat operatorul restaurantelor McDonald's cu 230.000 de dolari
27 Dec 2019   •   23:10

"Am constatat şase infracţiuni foarte grave, printre care faptul că nu s-a raportat în timp util" autorităţilor moartea doi angajaţi, a declarat şeful organismului naţional de inspecţia a muncii (Sunafil), Juan Carlos Requejo, într-o conferinţă de presă la Lima.

"Ţinând cont de aceste fapte grave şi din cauza acumulării unor infracţiuni grave şi foarte grave, Sunafil a propus să se aplice o amendă de până la 845.670 soli (circa 230.000 de euro) operatorului Arcos Dorados", a făcut cunoscut Sunafil într-un comunicat.

Printre infracţiunile descoperite, inspectorii peruani au informat că societatea nu îndeplinea "condiţiile de securitate la locul de muncă", printre care restaurantul unde s-a produs accidentul mortal.

Victimele, un tânăr şi o tânără de 18 ani, lucrau de şase luni pe tura de noapte într-un restaurant al gigantului american de fast-food în vestul capitalei Lima.

La 15 decembrie, tânăra s-a electrocutat în timp ce spăla un aparat de băuturi. Colegul său, încercând să o salveze, s-a electrocutat şi el.

Operatorul a admis că un aparat de băuturi defect a provocat acest accident de muncă mortal.

Arcos Dorados a declarat două zile de doliu şi închiderea tuturor restaurantelor din ţară.

O anchetă penală a fost deschisă pentru a lămuri circumstanţele accidentului. McDonald's desfăşoară propria anchetă internă.

Restaurantul a fost închis până la noi ordine de municipalitatea din Pueblo Libre.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: McDonald's
Parteneri
Elevii vor avea o oră în plus pe săptămână, din anul școlar 2023-2024
x close