Antena 3 Externe De ce a supraviețuit Recep Erdogan în noaptea loviturii de stat

De ce a supraviețuit Recep Erdogan în noaptea loviturii de stat

05 Aug 2016   •   08:24
De ce a supraviețuit Recep Erdogan în noaptea loviturii de stat

Un avion de vânătoare F-16 al puciştilor s-a apropiat în noaptea de vineri spre sâmbătă de aeronava care îl transporta pe preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan la Istanbul, având posibilitatea s-o doboare, dar nu a făcut-o dintr-un motiv bizar, informează Agerpres, citând Sputnik. 

Avionul prezidenţial decolase din împrejurimile staţiunii balneare Marmaris. Deşi plecarea de pe aeroportul din Dalaman fusese păstrată secretă, avionul preşedintelui Erdogan şi-a schimbat planul de zbor după ce echipajul lui a primit informaţii cu privire la curiosul traseu de război al mai multor aparate F-16 pilotate atunci de participanţi la rebeliune. Timp de o jumătate de oră, aparatul prezidenţial a survolat oraşul Bandirma (situat la aproape 100 km sud-est de Istanbul) din motive de securitate. 

În acest timp, unul dintre avioanele de vânătoare care survola Istanbulul s-a grăbit să intercepteze aeronava prezidenţială. Totuşi, când avionul preşedintelui turc era la distanţă potrivită pentru a fi interceptat cu o rachetă, aparatul F-16 a rămas fără carburant şi a trebuit să se întoarcă la bază, relatează publicaţia turcă Yeni Safak, citând surse proprii. 

În noaptea de 15 spre 16 iulie, o tentativă de lovitură de stat militară a fost întreprinsă în Turcia. Potrivit datelor actualizate, 246 de persoane (fără a-i include pe militari) au fost ucise şi alte peste 2.000 - rănite în noaptea puciului, ale cărui principale evenimente au avut loc la Istanbul şi Ankara.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
x close