Antena 3 CNN Externe De ce sunt doar două fotografii cu victime în urma atentatului de la Manchester. Explicaţia unui psiholog criminalist

De ce sunt doar două fotografii cu victime în urma atentatului de la Manchester. Explicaţia unui psiholog criminalist

De ce sunt doar două fotografii cu victime în urma atentatului de la Manchester. Explicaţia unui psiholog criminalist
Sursa foto: Foto: captură video youtube.com
23 Mai 2017   •   16:11

În urma atentatului din Manchester au apărut public doar două fotografii cu morţii, motiv de discuţie şi speculaţii. Tudorel Butoi, psiholog criminalist, explică că poate să fie o decizie care să nu afecteze turismul, dar vorbeşte şi despre ce înseamnă în prezent trucarea pozelor.

Faptul că există doar două fotografii în care victimele se văd întinse pe jos, în urma atacului din Manchester, a ridicat semne de întrebare. Tudorel Butoi, psiholog criminalist, a declarat că fie a fost o decizie luată rapid, fie vorbim despre panica instalată şi faptul că oamenii au preferat să fugă din zonă, în loc să filmeze.

„În media au apărut puţine imagini fie pentru că atentatul terorist a avut loc într-o zonă unde nu exista nicio cameră de supraveghere, atentatorul studiind din timp acea zonă, fie pentru că media şi specialiştii în securitate au decis să nu publice astfel de imagini terifiante, care pot transmite un sentiment de panică, care pot aduce grave prejudicii atât oraşului Manchester, cât şi Regatului Unit cu totul.

Gândiţi-vă că vara începe sezonul turistic, iar Turcia este cel mai bun exemplu, unde, din cauza atentatelor teroriste, numărul vizitatorilor a scăzut dramatic, ceea ce a adus pierderi uriaşe pentru bugetul ţării”, a declarat Tudorel Butoi.

Acesta spune că în astfel de situaţii este greu de crezut ca martorii să mai stea să filmeze, să fotografieze, ”pentru că instaurarea panicii şi nesiguranţei te fac să fugi cât poţi de tare”.

O altă explicaţie ar fi tocmai încercarea de a proteja copiii, care au căzut victimele atacului de noaptea trecută.

Potrivit datelor oficiale, 22 de oameni au murit şi 59 au fost răniţi în atentatul de pe Arena Manchester, produs în timpul unui concert.

Sursă: Mediafax
×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close