Antena 3 CNN Externe De unde vine ideea că blondele sunt proaste? Citeşte povestea primei BLONDE din ISTORIE

De unde vine ideea că blondele sunt proaste? Citeşte povestea primei BLONDE din ISTORIE

De unde vine ideea că blondele sunt proaste? Citeşte povestea primei BLONDE din ISTORIE
de O.P.    |    06 Iun 2013   •   12:36
"Ce face o blondă cu două jumătăţi de foi A4? Puzzle!!". Este doar unul din zecile de mii de bancuri cu blonde care circulă pe internet, iar numărul lor sporeşte de la o zi la alta.

V-aţi întrebat de unde vine ideea că blondele sunt "naive"? Răspunsul îl avem în istorie, de la o franţuzoaică, ce a trăit în secolul al XVIII-lea pe nume Rosalie Duthe (1748-1830), care a devenit celebră în lumea "mondenă" din acea perioadă, ca fiind amanta regilor, nobililor şi bogătaşilor vremii, atât din Franţa, cât şi din restul Europei.



Cum era obiceiul în acea perioadă, tinerele mergeau la mănăstire, pentru a primi o educaţie, şi pentru a vedea dacă au "vocaţie monahală". În scurt timp, însă, Rosalie a fugit de la mănăstire, nefiind locul ei acolo.

Imediat după acest episod, franţuzoaica a devenit amanta contelui de Egremont, George Wyndham, pe care l-a ruinat în scurt timp. Pentru că avea nevoie de bani, dar şi pentru că îi plăcea aventura, Rosalie s-a făcut dansatoare la Opera din Paris, unde s-a făcut remarcată prin frumuseţea şi şarmul ei.

I-a cucerit pe rând pe ducele de Durfort, ducele de Artois, viitorul rege al Franţei, Charles al X-lea şi chiar l-a iniţiat în tainele amorului pe viitorul rege al Franţei Louis Philippe I al Franţei, pe când acesta avea numai 15 ani.

Însă problema nu vine de la viaţa ei amoroasă plină de aventuri, ci de la faptul că Rosalie avea mari probleme atunci când trebuia să vorbească. Făcea pauze uriaşe între cuvinte, pentru că de cele mai multe ori nu ştia semnificaţia lor.





×
Subiecte în articol: blonde bancuri
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close