Antena 3 CNN Externe A murit Richard Donner, regizorul filmelor „Superman” și „Armă mortală”

A murit Richard Donner, regizorul filmelor „Superman” și „Armă mortală”

ineastul Richard Donner, care a regizat hituri precum „Superman”, „Armă mortală” și „Tâlharii”, a încetat din viață la vârsta de 91 de ani

A murit Richard Donner, regizorul filmelor „Superman” și „Armă mortală”
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    06 Iul 2021   •   08:40

Moartea regizorului a fost confirmată luni de soția sa Lauren Schuler Donner, care este și ea producătoare de film. Ea nu a dezvăluit cauza, potrivit Deadline.

Născut în Bronx în 1930, Donner și-a început cariera în televiziune în anii 1950. După o scurtă perioadă de actor, a devenit ulterior asistent de producție și, în cele din urmă, regizor, urmând să regizeze episoade pentru show-uri populare, printre care „The Rifleman”, „The Twilight Zone” și „Gilligan’s Island”.

A debutat ca regizor de film cu „X-15” din 1961, cu Charles Bronson și Mary Tyler Moore în rolurile principale, deși a câștigat o recunoaștere majoră doar după „The Omen” în 1976 - considerat încă ca un clasic de groază.

În 1978, Richard Donner a dat lovitura cu „Superman”, avându-l pe Christopher Reeve în rolul principal.

Deși numele lui Donner nu a apărut pe multe proiecte de la „16 Blocks” din 2006, un `who’s-who` al Hollywood s-a aliniat pentru a nota trecerea acestuia în neființă, inclusiv starul din „Armă mortală” Danny Glover și regizorul legendă Steven Spielberg, care a scris istoria pe care s-a bazat „Goonies”.

​Deși Donner nu a reușit niciodată să ia un Oscar, unele dintre filmele sale au fost nominalizate, în timp ce „Superman” a luat acasă un premiu special al Academiei pentru utilizarea revoluționară a efectelor vizuale.

Regizorul a fost, de asemenea, onorat cu un omagiu la Premiile Academiei din 2017, unde le-a spus colegilor „Această industrie este prietena mea și a fost cel mai mare cadou din lume pentru mine”, adăugând „Voi sunteți toți Oscarurile mele”.

Renumitul scriitor de benzi desenate Dan Slott a adus un omagiu : „SUPERMAN-ul lui Richard Donner este ADN-ul, elementul fundamental din care au fost construite toate filmele cu super-eroi bune. Saltul serios al credinței, legătura unică, ne-a făcut pe toți să credem că un om ar putea zbura ”

„Richard Donner l-a transformat pe diavol în copil în „The Omen ”, a revoluționat filmele inspirate din benzi desenate cu„ Superman ”și a reinventat filmele cu polițiști în „Lethal Weapon”, a scris, pe pagina sa de Twitter, regizorul Kevin Smith.

 

×
Subiecte în articol: regizor Superman film
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close