Antena 3 CNN Externe Decizia dificilă a celei mai puternice ţări din lume. The Economist: Obama este răul cunoscut şi îl vom realege, dar a avut o campanie lamentabilă

Decizia dificilă a celei mai puternice ţări din lume. The Economist: Obama este răul cunoscut şi îl vom realege, dar a avut o campanie lamentabilă

Decizia dificilă a celei mai puternice ţări din lume. The Economist: Obama este răul cunoscut şi îl vom realege, dar a avut o campanie lamentabilă
Sursa foto: Foto: AP/Agerpres
02 Noi 2012   •   09:50
Publicaţia britanică The Economist a îndemnat joi la vot, cu mai puţin entuziasm decât în 2008, în favoarea preşedintelui american Barack Obama. Jurnaliştii britanici au spus că actualul preşedintele este un "rău cunoscut", relatează AFP.

"Opţiunea trebuie să ţină cont de două întrebări, şi anume a fost bun, preşedintele Obama, în special în privinţa problemelor principale ale economiei şi politicii externe? Oare poate America să aibă încredere în Mitt Romney, care îşi schimbă părerea, pentru a da mai bine?", scrie publicaţia.

"Pe această bază, democratul merită, cu un uşor avantaj, să fie reales", se pronunţă săptămânalul.

The Economist precizează că a susţinut candidatura lui Barack Obama "cu entuziasm" în 2008, însă prezice că americanii se vor "duce la urne cu mult mai puţină speranţă" peste cinci zile.

"Cea mai puternică ţară din lume trebuie să ia în prezent o decizie mult mai dificilă decât acum patru ani", adaugă revista.

Potrivit The Economist, campania lui Obama a fost "lamentabilă". Deşi preşedintele a putut să încarneze "speranţa personificată şi centrul", el este redus în prezent de lovituri sub centură împotriva lui Mitt Romney.

"În pofida tuturor defectelor, Obama a îndepărtat economia americană de marginea prăpastiei şi şi-a făcut treaba în domeniul politicii externe. Deci, această revistă va rămâne alături de răul cunoscut şi îl realege".

The Economist are un tiraj mondial de 1,57 de milioane de exemplare. Peste 14 milioane de persoane au accesat site-ul publicaţiei în iulie 2012.






×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close