Antena 3 CNN Externe Decizia fermă luată de Donald Trump, după întâlnirea cu Vladimir Putin

Decizia fermă luată de Donald Trump, după întâlnirea cu Vladimir Putin

Decizia fermă luată de Donald Trump, după întâlnirea cu Vladimir Putin
Sursa foto: Foto: Facebook/Donald Trump
09 Iul 2017   •   15:52

Preşedintele american Donald Trump a declarat că "este timpul să mergem înainte şi să lucrăm într-un mod constructiv cu Rusia" şi că omologul său rus Vladimir Putin "a negat categoric" orice implicare în alegerile prezidenţiale din SUA în 2016, relatează AFP şi Reuters.

"L-am presat ferm pe preşedintele Putin în două rânduri despre intervenţia sa în alegerile noastre. A negat categoric. Eu mi-am exprimat deja opinia...", a scris duminică pe Twitter liderul de la Casa Albă, la întoarcerea din vizita sa de patru zile în Europa, în cursul căreia s-a întâlnit pentru prima dată, la summitul G20 de la Hamburg, cu Vladimir Putin.

Trump a precizat de asemenea că, la întâlnirea de sâmbătă, a convenit cu Putin crearea unei unităţi de securitate cibernetică pentru protecţia în faţa atacurilor informatice în timpul alegerilor.

"Putin şi cu mine am discutat despre crearea unei unităţi de securitate cibernetică impenetrabilă, astfel încât să ne apărăm de atacurile cibernetice asupra alegerilor şi de multe alte lucruri negative", a scris preşedintele american.

Trump a adăugat că a negociat totodată un armistiţiu în zone din Siria, "care va salva vieţi". "Este timpul să mergem înainte şi să lucrăm într-un mod constructiv cu Rusia", a scris el.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close