Antena 3 CNN Externe Un delfin a murit, după ce a fost ”hărțuit” de oamenii de pe plajă, în Texas

Un delfin a murit, după ce a fost ”hărțuit” de oamenii de pe plajă, în Texas

Un delfin a murit, după ce oamenii de pe o plajă din coasta Golfului Texas l-ar fi hărțuit și au încercat să înoate cu el și să-l călărească.

Un delfin a murit, după ce a fost ”hărțuit” de oamenii de pe plajă, în Texas
Sursa foto: Hepta.ro
de Redacția Antena 3 CNN    |    14 Apr 2022   •   22:08

Potrivit Texas Marine Mammal Stranding Network, delfinul a rămas blocat pe nisipul de pe plaja Quintana, când un grup de oameni au înconjurat animalul și l-au împins înapoi în mare. Animalul a fost apoi blocat din nou pe plajă și a murit înainte ca salvatorii de la Quintana Beach County Park să sosească la fața locului.

„A fost o tragedie”, a scris Quintana Beach County Park pe Facebook, potrivit The Independent. ”Personalul parcului a fost chemat să ajute, să țină publicul departe de delfin până când salvatorii au putut sosi din Galveston. Din păcate, a fost o recuperare, nu o salvare. Animalul a fost dus la necropsie pentru a încerca să stabilească cauza eșuării.”

Quintana Beach este situat într-un parc mare de pe malul mării, chiar la sud de Houston. Se află între două rezervații naționale de viață sălbatică, aproape de vărsarea râului Brazos.

Potrivit legii din Texas, dacă un delfin sau o balenă este blocată pe o plajă din stat, oamenii nu ar trebui să împingă animalul înapoi în apă, ci mai degrabă să ofere spațiu animalului și să cheme asistență. Nerespectarea acestui lucru, ca în acest caz, poate avea consecințe grave.

”Acest tip de hărțuire provoacă un stres excesiv pentru delfinii sălbatici, este periculos pentru oamenii care interacționează cu ei”, este ”ilegal” și ”se pedepsește cu amenzi și închisoare”, a transmisTexas Marine Mammal Stranding Network.

Legea privind protecția mamiferelor marine, adoptată în 1972 în SUA, interzice și hărțuirea sau tentativa de hărțuire a mamiferelor marine în sălbăticie. Încălcarea actului poate duce la o amendă considerabilă și până la un an de închisoare. Administrația Națională Oceanică și Atmosferică recomandă oamenilor să stea la cel puțin 150 de metri distanță de mamiferele marine în sălbăticie.

×
Subiecte în articol: delfin mort hartuire oameni plaja Texas
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close