Antena 3 CNN Externe A fost descoperită o nouă variantă a COVID-19, în Franța. Are 46 de mutații

A fost descoperită o nouă variantă a COVID-19, în Franța. Are 46 de mutații

Oamenii de știință francezi au detectat o nouă variantă a COVID-19. Aceasta are 46 de mutații, care o pot face mai rezistentă la vaccin și mai infecțioasă.

A fost descoperită o nouă variantă a COVID-19, în Franța. Are 46 de mutații
Sursa foto: Hepta.ro
de Cerasela Stafie    |    04 Ian 2022   •   10:49

Cu toate acestea, există puține semne că ar putea depăși varianta dominantă Omicron la rezistența la vaccin și transmisibilitate.

Aproximativ 12 cazuri au fost depistate până acum în apropiere de Marsilia. Unul dintre ele are istoric de călătorie în țara africană Camerun.

Tulpina a fost descoperită de către cadre universitare de la IHU Mediterranee Infection pe 10 decembrie și denumită B.1.640.2 sau ”varianta IHU”. Nu a fost semnalată o răspândire rapidă de la momentul descoperirii.

Încă nu a fost depistat în alte țări sau etichetat ca o variantă aflată sub investigație de către Organizația Mondială a Sănătății. Anunțul a fost făcut într-o lucrare postată pe medRxiv, dar fără să fie publicată și într-un jurnal academic, scrie Daily Mail.

Oamenii de știință spun că descendența este diferită genetic de B.1.640, despre care se crede că a apărut în Republica Democratică Congo în luna septembrie.

Testele arată că noua tulpină poartă mutația E484K, despre care se crede că o face mai rezistentă la vaccinuri. Are, de asemenea, mutația N501Y - văzută pentru prima dată pe varianta Alpha - despre care experții cred că o poate face mai transmisibilă.

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close