Antena 3 CNN Externe Informații contradictorii privind generalul care ar fi recunoscut organizarea puciului din Turcia

Informații contradictorii privind generalul care ar fi recunoscut organizarea puciului din Turcia

Informații contradictorii privind generalul care ar fi recunoscut organizarea puciului din Turcia
Sursa foto: Foto: twitter.com
18 Iul 2016   •   20:43

UPDATE: Fostul comandant al aviaţiei militare, generalul Akin Ozturk, presupusul lider al tentativei de puci din Turcia, le-ar fi mărturisit procurorilor rolul său în organizarea loviturii de stat eşuate care a zguduit guvernul preşedintelui Recep Tayyip Erdogan, informează agenţia oficială de presă turcă Anadolu, relatează Reuters şi DPA.

Pe de altă parte însă, postul de televiziune privat Haberturk, a dezvăluit că Ozturk le-ar fi mărturisit procurorilor că a încercat să împiedice tentativa de puci, notează Reuters.

----------------------------

Generalul Akin Ozturk, fost comandant al Forţelor Aeriene turce, a recunoscut că a coordonat tentativa de lovitură de stat din Turcia, susţin autorităţile turce, conform agenţiei de ştiri Anadolu.

Generalul Akin Ozturk a fost citat afirmând în faţa anchetatorilor că a acţionat "cu intenţia de a organiza o lovitură de stat", potrivit BBC News online.

Imagini publicate de agenţia Anadolu arată că generalul Akin Ozturk are răni în zona feţei şi a pieptului.

Nu este clar în ce condiţii a fost obţinută mărturia generalului Ozturk. Anterior, el negase orice implicare în tentativa de lovitură de stat soldată cu aproape 300 de morţi, explicând că a încercat să o blocheze.

 

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close