Antena 3 CNN Externe Dialogul de pace purtat peste capetele politicienilor. Mesajele simple de pe Facebook care ar putea opri un război

Dialogul de pace purtat peste capetele politicienilor. Mesajele simple de pe Facebook care ar putea opri un război

Dialogul de pace purtat peste capetele politicienilor. Mesajele simple de pe Facebook care ar putea opri un război
Sursa foto: Foto: Facebook
20 Mar 2012   •   09:25

Numerele de telefon iraniene nu pot fi formate de pe telefoanele din Israel. Pur şi simplu, nu se face legătura. Lipsa de comunicare provine de la nivelul guvernamental, unde nu există nici un fel de dialog între cele două ţări, în afară de discursurile politice presărate cu ameninţări de război.

Acesta este motivul pentru care israelianului Ronny Edry i-a fost atât de greu să-şi transmită mesajul de pace către oamenii din Iran. El a găsit totuşi o cale de comunicare inedită: site-ul de socializare Facebook.

“Ideea mea e simplă. Am dorit ca mesajul meu să răzbată până în Iran. Toată lumea discută despre război, despre faptul că Iranul vrea să ne bombardeze şi noi stăm şi aşteptăm. Vroiam doar să le spun că războiul e o tâmpenie”, a declarat Ronny Edry pentru CNN.



Utilizându-şi competenţele de design grafic, Ronny şi soţia lui au adăugat mesaje pe fotografiile în care apăreau ei şi prietenii lor şi care erau postate pe profilul de Facebook al şcolii de design pe care o conduc ( Pushpin Mehina).

Acestea sunt mesajele pe care le-au transmis:

IRANIENI

Nu vă vom bombarda ţara niciodată

Vă iubim

Răspunsurile pe care le-au primit au fost copleşitoare. „În numai câteva ore, am primit mii de „like-uri” şi mesaje. "Mi se pare incredibil că cineva din Iran mi-a spus: ”Bună, sunt din Iran. Am văzut posterul tău pe Facebook”” spune Ronny.





Programul de dezvoltare nucleară al iranienilor este o sursă de îngrijorare pentru Israel şi pentru statele din lumea întreagă. Acestea se tem că Iranul încearcă să construiască o armă nucleară, însă autorităţile iraniene susţin că scopul principal al programului este de a genera energie.





 

×
Subiecte în articol: Israel razboi arma nucleara
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close